Не бива да има разделение в ЕС за визите за руснаци

OFFNews 31 август 2022 в 13:41 1170 2

Жозеп Борел

Снимка БТА/АП

Жозеп Борел, върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност

Не бива да изглежда, че в Европейския съюз има разделение относно исканията на източноевропейски държави за въвеждане на забрана за издаване на визи на руски туристи заради войната в Украйна, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс.

Той призова страните членки да открият допирни точки.

"Ще трябва да постигнем споразумение и политическо решение", заяви Борел пред репортери, след като пристигна за втория ден от неформалната среща на външните министри на държавите от ЕС в Прага.

Борел обяви, че ще работи за единно становище и допълни:

Не можем да си позволим да изглеждаме разединени по толкова важна тема, каквато са междучовешките връзки между руското общество и хората в Европа, предупреди той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2175

2

IvanGrozn

31.08 2022 в 14:03

Защо бе боклук такъв. Ще си ходиш на моренце в Китай, Северна Корея, Еритреа и Сирия. Не ви искаме тук. А за тези мили руски граждани, които тихо и мълчаливо не подкрепят войната, предлагам единствения начин да се сдобият с визи искането на политическо убежище или отказването от руско гражданство. Край на тихото несъгласие. Или сте ЗА или ПРОТИВ действията на малкото джудженце и останалите изроди около него.
 
X

Да помогнем на украинските деца!