Наводнение по Френската ривиера отне живота на 13 души

OFFNews 04 октомври 2015 в 08:52 6276 0

Кола, заседнала под мост по време на наводнението в Ница. Снимка: AFP

Силни бури и наводнения по Френската ривиера убиха 13 души рано тази сутрин, съобщава "France24". Бедствието засегна също региона на Кан и Ница.

Трима души са се удавили в старчески дом, предава френската медия, позовавайки се на информация от местните власти и аварийни екипи.

Петима други души за загинали, докато са търсели място да паркират автомобилите си на закрито, а други трима са били блокирани в тунел, когато водата е придошла. Една жертва е издъхнала на улиците на световноизвестния френски курорт Кан късно снощи, при силни бури в местността. За 13-ият загинал все още няма по-точна информация..

При бедствието около Кот д'Азур в югоизточната част на Франция, река Браг излезе от речното си корито в близост до град Антиб и изпрати смъртоносни вълни в града.

"Много коли бяха понесени директно в морето", каза кметът на Кан Дейвис Лиснард, описвайки нивото на наводнението.

"Спасихме много хора, планът ни в този критичен момент мобилизира полицията, общината и службите за спешна помощ", добави Лиснард.

Най-засегнатите райони от наводнението са и най-трудни за достъп, което предизвиква страхове у властите, че може да има още загинали от бедствието. Цели 35 000 домове са определени като засегнати от наводненията. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)