Навални е в отделение с осъдени за убийство

OFFNews 23 юни 2022 в 12:36 1113 0

колония

Снимка Архив

Алексей Навални

Алексей Навални, който преди седмица беше преместен в колония № 6 с повишена сигурност в село Мелехово във Владимирска област, обяви, че е бил изпратен в същото отделение като осъдените за убийство.

В пост в канала Телеграм критикът на Кремъл казва, че подразделението се намира в напълно изолиран от останалата част на зоната район. "Затвор в затвора с напълно безумен и нетолерантен режим", посочва политикът и обещава да напише повече за това по-късно.

"И затворниците са добри. Те са спокойни и дружелюбни. Когато стигнах там, веднага си помислих: убийци. Оказа се, че е така. Почти всички са убийци", пише Навални.

Според него 9-те години, на които е осъден, са най-малкият срок в отделението.

"Средната продължителност е 13-15 години. Има 19 и 20", е написал той.

На 22 март Лефортовският съд в Москва осъди Алексей Навални на 9 г. в колония със строг режим по обвинения в измама и неуважение към съда. На 24 май Московският градски съд потвърди присъдата. Преди да бъде преместен в друга наказателна колония, Навални се намира в наказателна колония № 2 с общ режим в Покров, Владимирска област. Преди да бъде преместен, той съобщи, че по негова информация е трябвало да бъде настанен в строго охраняваната колония "Мелехово" като "затвор в затвора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!