НАТО обеща един милион дрона на Украйна

Владимир Йончев 15 февруари 2024 в 21:35 1346 5

Йенс Столтенберг

Снимка

Йенс Столтенберг

Украйна ще получи един милион безпилотни летателни апарати от страните от НАТО през 2024 г., обеща генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на брифинг след срещата на министрите на отбраната в Брюксел.

Група съюзници обединяват усилията си. Великобритания заедно с Латвия оглавяват "коалицията на дроновете", обясни Столтенберг.

Алиансът смята за една от главните си задачи да продължи да помага на Украйна да се отбранява от руската агресия. Нашата по-нататъшна поддържка е необходима за съхраняване свободата на Украйна. Да позволим на Путин да победи не е само трагедия за Украйна, това е опасност и за самите нас. Това ще направи света по-опасен и уязвим, каза председателят на НАТО. 

Той се обърна към Конгреса на САЩ с призив да одобри решението за по-нататъшно американско участие в международната поддържка на Украйна. 

На срещата на министрите на отбраната в Брюксел, която трябва да подготви срещата на лидерите от страните в НАТО през юли, Столтенберг съобщи, че страните-членки започват да увеличават производсството на оръжия. Ще произведем толкова оръжия и боеприпаси, колкото е нужно за безопасността на Украйна и на нашите страни, зави Столтенберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

кинджал

16.02 2024 в 19:28

Какво се надувате бе, Лавровци и сие? Срещу вас заедно с Украйна са САЩ, ЕС, НАТО, Япония, Ю. Корея, Австралия, Канада ... Това са около милиард души от най-развитите и богати страни. Сключвайте примирие и тихомълком се измъквайте от ямата, в която се насадихте. Докато е рано.

135

4

Far Rider

16.02 2024 в 10:02

Огромната сила на НАТО е в обещанията! Могат всичко да обещаят! Ще напомня гръмко заявеното обещание за 1 милион снаряди, а се оказа, че могат доставят не повече от 300 000! По телевизия FREEDOM украинците казаха ясно и точно: отстъпваме от Авдеевка защото няма с какво да я защитим. Липсват боеприпаси. А сега министърът на отбраната ще обясни как ще ни защитят от НАТО докато варим домашна ракия или събираме гъби.

400

3

демотиватор

16.02 2024 в 07:37

Айде само този път да го спазите или преизпълните, а не кат за единта милион снаряди!
Има заводи, има машини, има работна ръка, и пари ще да се намират.
А Шолц да не се цигани и да снесе най-сетне (повечето) от ракетите "Таурус" (на латински означава "Бик"), че Кримският мост плаче за едно залпче... (ジ) ✊

305

2

Старик

16.02 2024 в 00:55

Няма да прочетеш, това ще е Военна Тайна! Ще го Усетиш на Резултати!

500

1

781000

15.02 2024 в 23:08

Кога най-после ще прочетем НАТО ДОСТАВИ еди-какво си, вместо НАТО ОБЕЩА ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!