НАТО е готова да подкрепя Украйна години наред в борбата й срещу руската инвазия

OFFNews 28 април 2022 в 19:29 2597 4

Снимка Архив

НАТО е готова да продължи подкрепата си за Украйна в борбата й срещу руската инвазия за години напред и да помогне на Киев да направи преход от оръжия от съветско време към модерни западни оръжейни системи, предаде Ройтерс, позовавайки се на изказване на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг.

"Трябва да сме подготвени в дългосрочен план", каза Столтенберг на младежка среща на високо равнище в Брюксел.

"Напълно е възможно тази война да се проточи и да продължи с месеци и години", добави той.

Генералният секретар заяви, че Западът ще продължи да оказва максимален натиск срещу руския президент Владимир Путин да прекрати инвазията на Украйна чрез санкции и икономическа, както и военна помощ за Киев, предаде БТА.

"Съюзниците от НАТО се подготвят да предоставят подкрепа в дългосрочен план и също така да помогнат на Украйна да направи преход от стари оръжия от съветско време към по-модерни оръжия и системи по натовски стандарти, за които ще бъде необходимо и повече обучение", каза Столтенберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

3

Lyubo

29.04 2022 в 17:32

Точно така, до последния украинец. Знаете ли това колко парета са за търговците на оръжия. САЩ са готови да печатат долари и да раздават наляво и надясно. А после...

12319

2

Чичо ви

29.04 2022 в 16:52

Така е троле антиз, съгласен съм с теб, не става въпрос за години, демилитаризацията приключва до няколко месеца, основните железопътни магистрали са прекъснати и под постоянно наблюдение от ВКС, ако се сещаш какво ти говоря, нефтопреработващите мощности са унищижени, пълно господство във въздуха. Това, дето се е окопало в донецка област за последните 8г. бавно и методично се предава в плен или унищожава, въпрос на избор, кой както си реши. А ти за Китай не се кахъри, те си гонят техния интерес и той в никъф случай не е конфронтация с Русия, чети малко, интересувай се, образовай се и се ограмоти , а не само да копи-пействаш опорките на козяк!

10298

1

AntiZ

28.04 2022 в 22:06

Чак години, няма да се наложи! Но, няма лошо! Като им дойде Китай на източната граница, нищо не се знае.