Националните избори във Великобритания ще са на 4 юли

OFFNews 23 май 2024 в 10:49 480 3

Снимка GettyImages

Британският премиер Риши Сунак свика националните избори на 4 юли. Очаква се на тях управляващите консерватори да загубят от опозиционната Лейбъристка партия след 14 години на власт, съобщи Ройтерс.

Месеци наред се спекулираше с датата за вота. Сунак обяви, че свиква изборите по-рано, отколкото някои са очаквали – рискована стратегия, предвид че неговата партия отстъпва в социологическите проучвания.

Очаква се двете партииии да се впуснат в предизборната кампания с ожесточени сблъсъци по въпросите, свързани с икономиката и отбраната.

Сунак и неговото правителство обвиняват Лейбъристката партия, че се готви да вдигне данъците, ако дойде на власт, и че ѝ липсва ясен план за Великобритания във все по-опасен свят. Опозицията отрича обвиненията.

От своя страна, лейбъристите обвиняват правителството в 14-годинишно слабо управление на икономиката, при което народът е обеднял, и за липсата на необходима за бизнеса стабилност.

Преди Сунак да обяви изборите, представителите на Лейбъристката партия заявиха, че са повече от готови за тях.

"Напълно сме готови, независимо кога премиерът ги свика. Мислим, че страната плаче за парламентарни избори", заяви пред репортери представител на лидера на лейбъристите Киър Стармър.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    11524

    3

    Танас

    23.05 2024 в 15:34

    Гьорче, коги бухаш данък като за последно, а тия одат и раздават на разни пишлемета, де по цел ден седят пред плейстейшъна... нема нужда.

    Когато преди много години плащах като поп за детска градина на децата - щото съм богат - с пари *след* данъци, докато с данъците ми (един вид) в същата градина ходеха деца на *бедни* родители, които беха по-бедни с неколко лири на месец... ми не ми е много социално. Мога още много да разказвам за социалните им политики на комундетата. Само ако имаше как да НЕ гласувал за тоя келеш Майкъл Гоув... Да, той ни е представителя - егати каръка.

    -1995

    2

    Гьорче2

    23.05 2024 в 14:17

    Танасе ехх тая "лапачка", амсн от Ганьовщина!

    За Либдем си Прав, новият лидер е като оная предишната....

    11524

    1

    Танас

    23.05 2024 в 13:21

    "Преди Сунак да обяви изборите, представителите на Лейбъристката партия заявиха, че са повече от готови за тях."

    Разбира се, че сте готови - това 14 години да нема лапачка... сега ще има яко "дайте да дадем"....

    Ех, ако консервите не се беха ****** така покрай руския Фараж и ментето Борко.... сега ще се наложи да се гласува за Либдем.. а те не вдъхват доверие..
     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София