Настъплението на ВСУ се бави и заради буренясалите полета

OFFNews 03 август 2023 в 12:38 2714 1

бурени

Снимка Инстаграм

И бурените са пречка.

Настъплението на въоръжените сили на Украйна на юг, наред с други причини, се забавя и заради буренясалите пространства, през които трябва да мине, се казва в доклад на британското разузнаване, цитиран от УНИАН.

Анализаторите отбелязват, че във военната зона полетата, които преди това са били обработвани, са останали незасети от началото на войната и върху тях растат плевели и храсти през топлите и влажни лета. А това е добре дошло за окупаторите, тъй като помага да се маскират руските отбранителни позиции и затруднява разчистването на минните полета.

"Въпреки че бурените могат да служат за прикритие при атака, това в крайна сметка затруднява и двете страни да продължат напред", се казва в прегледа.

Контраофанзивата започна през лятото, но след няколко седмици темпото й се забави. Сред основните причини за тази ситуация са минните полета. Според военните и експертите руските окупатори буквално са минирали всяка педя украинска земя.

В същото време украинските ръководители отбелязват, че контраофанзивата на ВСУ върви добре, макар и по-бавно от очакваното. Въпреки това Институтът за изследване на войната смята, че украинската армия напредва в района на Бахмут, като отблъсква окупаторите край Авдеевка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

03.08 2023 в 15:51

Шиб@ните орки са посяли по 5 (пет) мини на квадратен метър, ма сигурно буренаците пречат повече :)
Мурзилки, що толкова ги е страх идолите ви? Няма ли вече да напредват, да превземат Киев, да чистят нацисти и да се борят със сатанисти?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки