Насилие в Индия: Учителка накарала деца да удрят шамари на свой съученик от мюсюлмански произход

OFFNews 28 август 2023 в 14:35 1383 3

Ученици от Индия

Снимка Pinterest

Ученици от Индия

Полицията в Индия разследва учителка, която накарала учениците си да упражняват насилие над свой 7-годишен съученик от мюсюлмански произход. Случаят е заснет на видеоклип, съобщава Си Ен Ен.  

Видеото от инцидента, което се е случило в квартал Музафарнагар в северения щат Утар Прадеш, показва как момчето стои уплашено пред съучениците си, докато учителят ги призовава да го ударят.

7-годишният ученик плаче, докато всички от класа се редуват, за да му ударят шамар, а учителката призовава шамарите да се удрят "както трябва". На видеото се чува и мъжки смях. 

Началникът на полицията в Музафарнагар, Сатянараян Праджапат, съобщава, че учителят е искал учениците да удрят момчето, "защото не си спомнят таблицата за умножение“.

"Учителката заяви: „Когато майките на мохамедански (изповядващи исляма) ученици не обръщат внимание на ученето на децата си, тяхното представяне е съсипано“, казва Сатянараян Праджапат.

Преподавателката е казала още, че бащата на момченцето е поискал то да бъде наказано, но тъй като тя имала физически проблем, помолила децата да го направят вместо нея.

Полицията в областта е образувала досъдебно производство срещу учителката и се води разследване. Областните служители са наредили училището да бъде затворено.

Инцидентът е предизвикал широко обществено недоволство в Индия.

Известният опозиционен политик Рахул Ганди обвини учителя в това, че "посява отровата на дискриминацията в умовете на невинни деца“. 

Ганди също обвини управляващата партия в подклаждане на религиозна нетърпимост.

Въпреки че партията не е отговорила на коментарите на Ганди, тя отдавна твърди, че не дискриминира малцинствата и „третира всичките си граждани като равни“. 

Индийският закон няма законова дефиниция на телесното наказание, насочено към деца, но физическото наказание и психическият тормоз са забранени съгласно Закона за правото на децата на безплатно и задължително образование в страната.

Утар Прадеш, където се е случил инцидентът, е най-големият щат в Индия с около 200 милиона жители. В щата живеят 20%  мюсюлмани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

3

Пустиняк

29.08 2023 в 10:42

Ако мюсулмани бият шамари на хиндуист тогава вече друго!

2073

2

Johnny B Goode

28.08 2023 в 15:37

Циганска, ама циганският луноход кацна на луната и работи.
А православният гръмна и не уцели (по стар руски обичай).

22548

1

dolivo

28.08 2023 в 15:17

циганска работа
 
X

Да помогнем на украинските деца!