Нашествениците разрушиха жилищна сграда в Харков, пожар в петролната база в Кривой Рог

OFFNews 06 септември 2022 в 11:59 3459 6

Сграда в Харков

Снимка Владимир Тимошко/Униан

Руските нашественици удариха Харков

Жилищна сграда в центъра на Харков е разрушена в резултат на руски атаки тази сутрин, съобщи председателят на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов в Телеграм.

Той уточнява, че на мястото са всички служби и екипи. "Информацията за пострадалите се уточнява. Към момента няма хоспитализирани", информира Синегубов. 

По-късно стана известно, че в резултат на поредния обстрел от руските нашественици е повредена и административната сграда, по информация на кмета на града Игор Терехов. Към момента няма информация за пострадали, допълва той. 

Две жени и мъж са спасени изпод руините на бомбардираната жилищна сграда, е съобщил Терехов пред УНИАН. Те не са ранени, спасителните работи продължават. 

Силен пожар е изхнал в петролната база в Кривой Рог, след нападение на руснаците, информира в Telegram началникът на Днепропетровската областна военна администрация Валентин Резниченко. 

"Имаме ракетен удар по Кривой рог. Силен пожар в нефтено депо. На място работят пожарникари, мащабът на разрушенията и информацията за жертвите се изясняват", каза той.

ВВС на Украйна тази сутрин са свалили един хеликоптер Ка-52 на руснаците и пет от шестте ракети, изстреляни от Каспийско море.

Вчера в района на Кривой Рог противовъздушната отбрана свали вражеска ракета, припомня УНИАН. 

По-рано генерал-майор Дмитрий Марченко заяви, че руските нашественици искат да превземат град Кривой Рог в Днепропетровска област, за да създадат плацдарм за атака срещу Южноукраинск и Вознесенск в Николаевска област. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

06.09 2022 в 18:00

Ордерчо, с това IQ не се очаква да разбереш разликата между Харков и Херсон.

2099

3

Mateevk

06.09 2022 в 14:26

На западния бряг на Днепър били около 25 хиляди, но пак не е малко, ако могат да ги изолират почти напълно и в крайна сметка да им видят сметката.

3190

2

Гроздан

06.09 2022 в 14:03

И после - на работа! Да построят разрушеното!

12078

1

edin slep

06.09 2022 в 13:02

Като през ВСВ стана - едните пускат Фау 1 към Лондон, другите бомбардират да речем Берлин. И всеки ден така.

Дано украинците успеят да пленят 40-50 хиляди, които са на западния бряг на Днепър.