Наш музикант ранен леко в Ница

OFFNews 15 юли 2016 в 07:25 5655 1

Българин е пострадал при атаката на камиона убиец в Ница. Кирил Георгиев свирел в симфоничен оркестър в града, ранен е леко в ръката. 

Това съобщи Диан Добрев, един от сънародниците ни, които живеят в града на Лазурния бряг, по бТВ. Тук живеем много българи и за щастие с повечето вече съм се свързал и не са пострадали, каза Добрев. Той уточни, че досега не е успял да установи контакт с петима от българите. 

Кирил Георгиев бил на няколко метра от камиона, разказа той. Всичко се случи адски бързо, хората бягаха във всички посоки, жени, деца, джапанки по улицата - пълна касапница. Успях да избягам в първата пряка, която видях, с тълпата хора, която ме понесе. Не можах да разбера какво се случи, толкова бързо стана, описа още Кирил. Имам леко срязване на лявата ръка, обясни той. Кирил свири в местния симфоничен оркестър от 7 г., освен това преподава в града. 

Министерството на външните работи проверява дали сред жертвите и ранените при зверската касапница има български граждани. Посолството ни в Париж е в постоянна връзка с местните власти.

В профила си във Фейсбук министърът на външните работи Даниел Митов написа:

Изразяваме нашето дълбоко възмущение от атентатите в Париж и сме шокирани от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани. Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите. Категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!