Напрежение между германското правителство и Илон Мъск заради спасяването на мигранти в Средиземно море

OFFNews 30 септември 2023 в 15:35 5930 9

Илон Мъск

Снимка Getty Images

Илон Мъск

Германското правителство упрекна собственика на "Екс" Илон Мъск, след като той разкритикува работата на спасителните кораби за мигранти, с които действат германски хуманитарни групи в Средиземно море, предаде BTA.

Късно вчера Мъск сподели видеоклип, на който се виждат мигранти и хуманитарни работници на лодка. Десният акаунт, който пръв пусна съдържанието в "Екс", похвали популистката крайнодясна партия "Алтернатива за Германия", която заема твърда позиция по въпросите на миграцията.

"Германската общественост наясно ли е с това?", пише Мъск в своя репост.

Германското външно министерство отговори директно на Мъск в "Екс", като написа: "Да. И това се нарича спасяване на животи".

Мъск отговори, че се съмнява, че германската общественост подкрепя действията на неправителствените организации, които приемат търсещи убежище лица от негодни за плаване съдове в Средиземно море. Той също така подчерта, че "със сигурност" е нарушение на суверенитета на Италия, когато управлявани от германци кораби докарват спасени мигранти на италианска територия.

"Така че вие всъщност се гордеете с това. Интересно", написа Мъск по адрес на германското министерство и добави, че според него подобни морски операции напомнят на инвазия.

Размяната на мнения идва в момент, когато миграцията отново се върна на политическия дневен ред в Германия и други европейски държави, а правителствени служители и опозиционни политици спорят за това как най-добре да се справят с нарастващия брой пристигащи мигранти.

Градове и общини в цяла Германия алармираха, че нямат достатъчно места за настаняването им и за осигуряване на места в детските градини и училищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

9

Гьорче2

30.09 2023 в 20:23

Правите грешка, че изобщо обръщате внимание на думите му и се подлъгвате да коментирате. В момента всеки който се заиграва с мигрантите, транссексуалните, абортите и подобни,. е 100% слуга на путин. Не се хващайте отново на един и същ номер, в момента се води Световна Война на всички възможни фронтове, вие избирате на чия страна да сте! Нещата са изключително сериозен и ме отиват на добре.

-1395

8

Гьорче2

30.09 2023 в 20:16

Абе вие не разбирате ли за какво става въпрос, че тоя супер късметлия измамник нарцистичен перко е вербуван от путин и работи и симпатизира на всички тирани по света, и изобщо не му е работа ЕС, Германия и мигрантите, нито му пука за нещо друго освен себе си! Оня фен беше на Мексиканската граница с местния шериф и местния МАГА говернатор или нещо си, и пак с мигрантите се занимаваше. Мисли се за изключителен богопомазан и жадува за внимание и власт, иска да става Президент и Господар на Света!

12078

7

edin slep

30.09 2023 в 17:18

С много неща не съм съгласен с Мъск, но в случая е прав - това си е организирана инвазия и трябва да постъпим като австралийците: който иска да влиза в ЕС - минава по каналния ред. Който влезе незаконно - пращаме го на някой остров, където държим всичката измет като него, която не спазва правилата.

Той е влязъл незаконно, ***** направилата на ЕС - какво ще прави след това, със сигурност ще е гражданин за пример, да, да ...

-1650

6

ob1

30.09 2023 в 16:31

Space Karen излезе страшен боклук...

10298

5

AntiZ

30.09 2023 в 16:23

Не че ми се спори, алфа, но Германия е 83 мил. население и е приела 217000 молби за емиграция. Италия е с население 60 мил. а молбите са три пъти по-малко - 77000. Не казвам, че не е проблем. Меркел беше тази, която отвори кутията на Пандора! Но като типична другарка от ГДР, какво друго да очакваш?! А тоя на снимката ако се съсредоточи върху теслите, ще е по-полезен и по-симпатичен! Говоря за тèслите а не за теслúте, които се опитва да раздава където свари.

1000

4

ПеркоНаумов

30.09 2023 в 16:18

Ами не е честно ако идваш с пробита лодка да те приемат, а ако искаш да дойдеш да работиш от трета страна - да ти показват среден пръст. Някак си, обратното ми се струва по-логично.
Тея с лодките, да ги взимат на буксир и обратно откъдето са тръгнали.

2550

3

alfakentavur

30.09 2023 в 15:54

Отвори карта на Европа. Намери Средиземно море. Начертай път по вода "директно до Германия", после виж къде е Италия.

Попитай и пострадалите от ПТП защо се карат в най-близкия спешен център, а не всички в Пирогов :)

2073

2

Johnny B Goode

30.09 2023 в 15:52

Че този е изкукуригал окончателно е ясно, но не може да се отрече известна логика в думите му.
Германските спасители защо не карат имигрантите директно в Германия вмвсто да ги стоварват в Италия?

2744

1

AAA

30.09 2023 в 15:43

Тоя що не вземе да се гръмне .
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки