Наполи направи обрат срещу Челси

OFFNews 22 февруари 2012 в 08:44 1544 0

Кавани (в светлосин екип) бележи вториягол за Наполи. Снимка: БГНЕС
Кавани (в светлосин екип) бележи вториягол за Наполи. Снимка: БГНЕС

Отборът на Наполи победи с 3:1 гостуващия Челси в първи 1/8-финал в турнира на Шампионската лига. В другия двубой от снощи ЦСКА и Реал завършиха 1:1 в Москва.

На стадион „Сан Паоло” лондонският отбор поведе при първата си възможност. След грешка в защитата на домакините от Неапол Хуан Мата се озова сам срещу вратаря Морган де Санктис и откри резултата в 27-ата минути. Футболистите на наказания за този мач треньор Валтер Мазари не се стреснаха и до почивката успяха да обърнат до 2:1. Първо Езекиел Лавеци изравни с прецизен удар от далече, а в последните секунди на продължението Едисон Кавани отбеляза втори гол за Наполи, след като изпревари Бранислав Иванович. Третото попадение падна в 67-ата минута и отново бе дело на Лавеци, който се възползва от отлично подаване на Кавани, за да преодолее Петер Чех. „Трябваше да вкараме и четвърти гол, но нямахме късмет при шута на Маджо в края. Жалко, защото щяхме да сме много по-спокойни на реванша. Челси е много силен у дома и трябва да покажем отново страхотна игра, за да продължим. Щастлив съм, че вече имаме опит в Англия, защото бяхме в една група с Манчестър Сити. Поне знаем какво ни очаква в Лондон”, заяви след двубоя наставникът Мазари. В Москва местният ЦСКА изкопчи равенство срещу деветкратния шампион Реал с гол в последните секунди. Кристиано Роналдо откри през първата част след комичен рикошет между двама защитници на руския тим. Шведският дебютант Понтус Верблум изравни след разбъркване в третата минута на допълнителното време.

Днес са последните два осминафинала в Шампионската лига. Изненадата Базел приема Байерн. На „Стад Велодром” Мардилия посреща намиращия се в криза състав на Интер, който записа пет загуби в последните шест срещи.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови