Нападението в Ница: Франция мобилизира 12 000 резервисти

OFFNews 17 юли 2016 в 09:04 4785 3

Снимка ЕПА

Франция мобилизира 12 000 полицейски резервисти, които ще помогнат за увеличаване на сигурността след нападението в Ница, при което бяха убити 84 души.

Вътрешният министър Бернар Казньов призова също "всички желаещи френски патриоти" да се запишат като резервисти, за да помогнат за охраняването на границите на страната.

Нападението бе извършено в Деня на Бастилията - 14 юли, когато камион, управляван от Мохамед Бухелал, премаза десетки празнуващи възрастни и деца, преди полицията да успее да го застреля.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението.

Новинарската агенция "Амак", свързана с групировката, написа: "Той извърши нападението в отговор на призивите под прицел да бъдат гражданите на коалицията, която се бори с "Ислямска държава".

Петима души бяха арестувани по подозрение, че са свързани с Бухелал, включително бившата му съпруга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12205

2

BGBGBG

17.07 2016 в 13:09

Да охраняват колкото си искат границите, терористите не идват от вън, те вече са вътре в страната и може би имат и френско гражданство, жалко че са толкова наивни франсетата..

77927

1

El Commandante

17.07 2016 в 09:24

"Вътрешният министър Бернар Казньов призова също "всички желаещи френски патриоти" да се запишат като резервисти, за да помогнат за охраняването на границите на страната."

AХАХАХАХАХА, МОЛЯЯЯЯ?!?!?

Къде е сега Пантарейката да дръпне една реч за френските Динковчета, ахахаха, сороспии, аз ако съм на вас ше си намразя живота бе, то едва ли е лесно, всеки божи ден почти безмилостната съдба да ви подлага на брутален риалити чек.
 
X

Подкастът на OFFNews