Нападението в Берлин: убитата жена е учителка, 14 от ранените са деца

OFFNews 09 юни 2022 в 08:14 2525 0

Берлин, нападение с автомобил

Снимка БТА/АП, архив

Медици и пожарникари помагат на ранените.

Убитата при врязването на кола в пешеходци в Берлин жена е учителка, а 14 от ранените са тийнейджъри - съобщава Би Би Си. Тя е загинала на място. Втори учител е ранен тежко. Сред ранените - общо около 30 - има и други пострадали тежко.

Кола се вряза в пешеходци в Берлин, уби един човек и рани 30 души

Нападението стана вчера, малко преди 10:30 ч, в сърцето на Западен Берлин, на една от най-оживените търговски улици.

Групата е от провинция Хесен, била на ученическа екскурзия в германската столица.

29-годишният шофьор беше арестуван вчера на място. Става въпрос за "психично болен човек, който е изпаднал в амок" - твърди министърът на вътрешните работи на Берлин Ирис Шпрангер. Мъжът има двойно гражданство - германско и арменско, и живее в Берлин.

Свидетели разказват, че са видели как сребристият Renault Clio се е врязало в хора на тротоара близо до оживената търговска алея, след което се е върнал на пътя и се е блъснал във витрина на магазин. Шофьорът изоставил колата и хукнал да бяга, но хора успели да го спрат.

Актьорът Джон Бароуман написа в Twitter, че е бил наблизо, когато е станал инцидентът, и във видеоклип, публикуван от мястото на инцидента, казва, че колата многократно се е качвала на пешеходната пътека, преди да се блъсне във витрината на магазина.

Мястото е до Мемориална църква "Кайзер Вилхелм", една от най-известните забележителности на Берлин. На 19 декември 2016 г. Анис Амри - неуспял тунизийски кандидат за убежище, свързан с ислямисти - отвлече близо до мястото камион, уби шофьора и вряза превозното средство в претъпкания коледен пазар в Западен Берлин, убивайки още 11 души и ранявайки десетки други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!