Нападението срещу 'Крокус' рязко увеличило желаещите да се бият в Украйна

Източници на Вашингтон пост" твърдят, че Москва е била предупредена, че концертната зала е мишена

OFFNews 03 април 2024 в 10:24 7415 5

Крокус Сити

Снимка Getty images

След атентата.

Руското министерство на отбраната направи странна връзка между атентата в "Крокус Сити хол" в Подмосковието и мобилизацията. Според ведомството рязко е нараснало желанието на руснаците да се бият в Украйна.

"По време на интервютата, проведени през изминалата седмица в пунктовете за подбор в руските градове, повечето кандидати посочиха желанието да отмъстят за загиналите в трагедията, която се случи на 22 март 2024 г. в Московска област, като основен мотив за подписване на договор", обяви министерството за броя на хората, готови да подпишат договор и да участват във войната в Украйна.

МО твърди, че от началото на годината досега над 100 000 души са се записали за военна служба по договор.

През последната седмица и половина, се казва в прессъобщението, "е регистрирано значително увеличение на броя на желаещите да подпишат договори с руското министерство на отбраната за участие в специалната военна операция".

След нападението в зала "Крокус Сити" руските власти обвиниха Украйна за нападението срещу концертната зала, въпреки че отговорност за него пое "Ислямска държава". Киев отхвърля тези твърдения като напълно неверни и провокативни. Антиукраинска реторика в контекста на нападението срещу "Крокус" преди това се чу от руския президент, както и от ръководителите на ФСБ, Следствения комитет на Руската федерация и други служби.

За готвена терористична атака Русия бе предупредена от САЩ две седмици преди атаката, но обяви, че информацията не е конкретна. Според нова публикация на в. "Вашингтон пост", позоваваща се на източници, Вашингтон е предупредил Москва, че именно тази концертна зала може да бъде възможна мишена.

Ръководителят на руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин обаче и вчера настоя, че ФСБ е получила "определена информация" от американските разузнавателни служби, но че тя "е твърде обща и не идентифицира напълно участниците в това ужасно престъпление". 

Източниците на "Вашингтон пост" са посочили кога точно информацията е била предадена на руската страна: според тях това е станало на 6 март. На следващия ден американското посолство в Москва отправя предупреждение към своите граждани за заплахата от нападение; в него като вероятни цели са посочени "концерти".

Американските разузнавателни служби споделят получената информация за предстоящи терористични нападения дори с враждебни държави - например те предупредиха Иран за подготовката на нападение на ИД в Керман, което се случи през януари.

Според експертите на "Вашингтон пост" обаче подробностите за предстоящите атаки рядко се съобщават, защото това може да доведе до разкриване на източниците и методите за събиране на разузнавателна информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

5

Bad Horse

03.04 2024 в 15:41

ФСБешниците се опитаха да направят атентата така, че следите да водят към Украйна, но се провалиха МОЩНО. Защото са некадърници.

За всеки с 2 мозъчни клетки е ясно, че арестуваните нещастници са пионки, които с бой и рязане на живо месо от тях ще признаят и за убийството на Кенеди. Има толкова писано по темата, че наистина трябва да си зомби, че да повярваш че украинците ще направят толкова глупаво и опасно за тях действие. А на зомбитата не им трябват доказателства, достатъчно е по телевизора да го чуят.

И да, западните разузнавания също го знаят това и са го знаели предварително, защото са пропили руските корумпирани служби от горе до долу. Евтино им е излязло при това - понякога и безплатно донасят ГБшниците, срещу индулгенция за след като умре Путя. Западните служби се опитаха с това "предупреждение" да откажат Путин, но той вече не подлежи на нормалната човешка логика.

Защо въобще да вярваме на думите на руското МО за увеличените доброволци? Constanza е прав.

3714

4

GB

03.04 2024 в 10:41

Типично.
Путлер и службите му знаят как да извършват терористични акции за повдигане желанието на овцете да мрат за тях. Стара тяхна практика...

870

3

Constanza

03.04 2024 в 10:39

Най-вероятно това изобщо не е истина.

2550

2

alfakentavur

03.04 2024 в 10:32

Да вървят да се бият. После ще има 14-15 годишни не само като гардеробиери по залите. Ами и като работници във фабриките и т.н.

345

1

Джендо Джедев

03.04 2024 в 10:28

Кремълската пропаганда работи чудесно при тези овце.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки