Нападения с нож в Брюксел и Лондон ни върнаха към ужаса в Барселона

OFFNews 26 август 2017 в 14:30 4093 3

Две нападения с нож в сърцето на Лондон и центъра на Брюксел ни върнаха към ужаса от Барселона седмица по-късно. Слава Богу, този път няма мъртви.

Снощи мъж нападна двама войници с нож, крещейки "Аллах е велик!", в центъра Брюксел и беше застрелян. Властите определиха случая като тероризъм.

Мъж с "огромен нож" и също с викове "Аллах е велик!" нападна полицаи до Бъкингамския дворец също вчера вечерта. Трима са с леки наранявания, а той - арестуван, след като се наложило полицаите да използват сълзотворен газ.

Брюксел

Нападението станало към 20.15 ч. в центъра на Брюксел, при барове и ресторанти на пешеходната зона, където патрулирали войници. 30-годишният белгиец от сомалийски произход ги нападнал с нож и викове "Аллах е велик!". Ранил и двамата и бил прострелян. Откарали го в болница където починал.

Единият войник е ранен леко в ръката, другият има лицеви рани, но състоянието му също не е сериозно.

Говорител на федералната прокуратура заяви, че нападението е терористичен акт, извършен от мъж, за когото досега не е засичана подобна опасна дейност. Властите смятат, че инцидентът е единичен, а не серия от планирани атаки. Те не повишиха степента на опасност, която в момента е на ниво 3 и показва "сериозна и истинска" заплаха.

Преди два месеца властите осуетиха терористично нападение а централна станция в Брюксел. Мъж беше застрелян, след като предизвика малка експлозия.

През март 2016 година 32 души бяха убити, а повече от 300 бяха ранени в координирани нападения на брюкселското летище и в метрото на града.

Лондон

Нападението в Лондон бе извършено пред Бъкингамския дворец в петък през нощта. Извършителят е аресуван, съобщи британската полиция. Трима полицаи са леко ранени, а двама от тях са отведени в болница с порезни рани по ръцете. Мъжът е 26-годишен, според полицията. Живее в района на Лутън.

Той носил нож, дълъг 120 см., по данни на полицията, цитирана от Би Би Си. Управлявал е полицейски автомобил. Спрял го в забранената за това зона, а полицията забелязала оръжието на една от седалките. Полицаите се опитали да извадят мъжа, а той крещял и се съпротивлявал. Дошли още полицаи и се справили с мъжа в колата.

Инцидентът стана на улица, която свързва Бъкингамския дворец с площад „Трафалгар“ и е притегателен център за туристи от цял свят.

Нито един от членовете на кралското семейство не е бил в двореца по това време. Говорителка на полицията каза, че все още не могат да коментират какъв е мотивът за нападението.

Великобритания беше ударена от три нападения тази година. Загинаха 36 души, а в страната е определено високо ниво на опасност, което показва, че е много вероятно да има нападения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

26.08 2017 в 19:50

Жю сюис Филиповци!

29217

1

Лопе де Вега

26.08 2017 в 16:18

Тези трябва да разберат, че това не са единични случаи. Без значение, че са дело на изроди, които не са пряко свързани с група или организация, това е добре обмислена и блестящо провеждана стратегическа операция във войната на исляма срешу свободниа свят! Самотници, двойки и групи - всички са част от армията на педофила-пелтек. Всичко останало е либералска пропаганда - упойка за обществото, за да сме по-спокойни, когато дойдат да ни колят.

Нож метър и двайсет??? Абе това е мечът Дюрандал, бе. Прочутата катана е със стандартна дължина седемдесет (70) см!

Поздрав!

Шабат шалом!