Намериха дете, изчезнало преди 4 г. - баща му го държал в плен зад фалшива стена

OFFNews 30 ноември 2014 в 14:56 11521 1

13-годишно момче, чиято майка го обявила за изчезнало преди 4 години, беше намерено от полицията, скрито тайно помещение зад фалшива стена в дома на баща му в Атланта, САЩ, пише британският в. "The Telegraph".

Властите арестуваха петима души, включително бащата на детето и мащехата му, в град Джоунсбъроу.

След полицейската акция в събота, 29 ноември, майката видя детето си за първи път от четири години.

До намирането на детето се стигнало, след като полицията получила сигнал късно в петък и били изпратени полицаи в дома на бащата. Обитателите на къщата обаче отрекли да имат каквато и да е информация за момчето. Полицаите претърсили къщата, но не намерили детето.

Няколко часа в полицията отново било получено телефонно обаждане с молба за помощ и отново били изпратени служители на реда. Докато продължавало второто претърсване, момчето успяло да се обади на майка си и да й каже къде го държат. Тя упътила полицията към фалшивата стена, скрита от хавлиени кърпи. Тайно пространство, където детето било държано, било над гаража на къщата.

Полицията арестува бащата на момчето Грегъри Джийн (37) и мащехата Джой Дейвис (42), заедно с още трима души.

"Това шокира всички ни, честно казано. Те бяха наистина мили хора, открити. Те бяха от хората, които казват "Хей, идвайте ни на гости всеки път, когато пожелаете", коментира един от съседите на Грегъри.

Детето, на което те не позволявали да ходи на училище, а разказвали на съседите, че учи у дома, ще остане под грижите на социалните служби за известно време.

Майката обявила сина си за изчезнал през 2010 г., но не в полицията, а само пред органите за закрила на детето. От полицията недоумяват защо толкова години информацията за изчезналото дете не е стигнала до тях. Те си обясняват действията й с факта, че е имигрант и не е добре запозната с правната система в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови