Най-малко 8 души са загинали под лавина от кал и камъни на остров край Неапол

OFFNews 26 ноември 2022 в 17:53 1723 0

Снимка Per Sempre News

Лавина от вода, камъни и кал е връхлетяла къщи в района на населеното място Казамичола на остров Иския в залива на Неапол, съобщи агенция АФП. Най-малко 8 души са загинали, а според агенцията 12 са в неизвестност.

Предварителните данни сочат, че в откъснатия от света район на бедствието има около 20 домакинства с около 100 души, които са като затворени в капан. Причината за калното свлачище са обилни валежи, които са паднали в района през изминалата нощ.

Местните власти твърдят, че спасителите работят при много трудни условия, за да достигнат до хората, блокирани в домовете си. В много домакинства в района няма питейна вода и ток. Пътят, водещ до този район, е непроходим, има камари от камъни и огромни количества кал.

В социалните мрежи се появиха видеа, показващи мащаба на стихията, ударила острова. По-рано агенция АФП съобщи, че 13 души са в неизвестност, включително новородено, но според информация, предоставена от Sky TG24, семейството с детето е открито и скоро предстои да бъде откарано в болница.

"Семейство с новороденото е намерено и скоро ще бъде хоспитализирано. Здравните заведения бяха незабавно приведени в действие", заяви префектът на Неапол Клаудио Паломба, на брифинг за пресата по ситуацията в Казамичола. Той допълни, че към момента 12 души са в неизвестност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови