Най-малко 32 са жертвите на алкохолно натравяне в Русия

OFFNews 07 юни 2023 в 11:47 903 4

Снимка pixabay

Според следствието алкохолът е внесен в 30-литрови бъчви

Жертвите на алкохолното натравяне в Русия стават все по-повече. Според последните данни броят им достигна 32, а хоспитализираните са над 60 души, съобщи опозиционният сайт "Каспаров". 

В съобщение на руското Министерство на здравеопазването, цитирано от агенция "Интерфакт", се посочва, че към 20 ч. на 6 юни общият брой на пострадалите от отравяне с фалшив алкохол в Руската федерация е 90 души, включително четирима непълнолетни и една бременна жена.

Сред хоспитализираните 30 души са в реанимация, а 26 са в "средно тежко състояние".

Според руски медии жертвите са консумирали напитката "Мистър Сайдер", която съдържа метанол - силно отровно вещество. Тя е била продавана в някои магазини за алкохол.

РИА Новости съобщава, че броят на хората, хоспитализирани с отравяне със сайдер в района на Уляновск, където са починали 20 души, се е увеличил от 31 на 42 до сутринта на 7 юни. Съобщава се за девет загинали и 16 ранени в района на Самара, двама загинали и четирима ранени в района на Нижни Новгород и един загинал и един хоспитализиран в Удмуртия.

В района на Пенза трима души, включително двама тийнейджъри, са били хоспитализирани с отравяне от слабоалкохолната напитка.

Всички случаи на отравяне са свързани с употребата на наливно ябълково вино, произведено в Самара.

Образувани са наказателни дела. Задържан е 32-годишен индивидуален предприемач. Продуктите на компания са иззети. 

"Според разследването задържаният е произвеждал алкохолни напитки в село Винтай в Красноглинския район на Самарска област, след което е доставял стоките в търговски обекти на териториите на Самарска и Уляновска област", твърди следствието.

Властите съветват хората да не пият сайдер до изясняване на ситуацията и изземат доставеното количество от търговската мрежа.

Смъртните случаи след употреба на фалшив алкохол не са рядкост в Русия, където цените на спиртните напитките, продавани в големите магазини, се оказват непосилни за милиони бедни хора, особено в области, където стандартът на живот е много нисък, отбелязва Франс прес. 

През октомври 2021 г. общо 35 души починаха при два подобни инцидента, предаде БТА.  Метанол причини смъртта на над 60 човека в град Иркутск в Сибир през 2016 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

814

4

emil kirilov

09.06 2023 в 20:27

Така е след доктрината на психопата луд за самозадоволяване. Бункерният малък човек със стиснати палци заповядва "да се увеличи най-малко с петилетка средната продължителност на живота на ватенките"; "Москвич" да е най-продавания автомобил; рублата да е световна валута; руският език да е световно говорим език??? Боже, Боже, всичката тази дебилщина и олигофрения от редовната употреба на "Тройной", "Бояришник" и подобни ли е?

-529

3

6екеr4о

07.06 2023 в 14:42

Написаното е някаква официозна статистика на кремльовските курешки, а реалните цифри сигурно също са убийствени!?

1000

2

Слънце

07.06 2023 в 12:00

бременна натровена с алкохол, па после що са изроди рашките

345

1

Джендо Джедев

07.06 2023 в 11:59

"включително четирима непълнолетни и една бременна жена"

Русский мир, батенце! :D

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки