Най-малко 26 загинали след срутване на мост в Индия

OFFNews 24 август 2023 в 10:04 673 1

Мост

Снимка Pinterest

Инцидент на мост в Индия

Най-малко 26 души са загинали, а други се смятат за изчезнали, след като железопътен мост се срути в Североизточна Индия. Инцидентът е станал над река Курунг, който се намира на около 20 км от град Айзол, столицата на Мизорам, съобщава Би Би Си.

Местните медии предават, че около 40 работници са били на обекта, когато част от моста се е срутил. До момента са спасени трима души, един от тях се е намирал на стълб на моста с височина 100 метра. Всички жертви са от Западен Бенгал.

Властите са започнали разследване, но причината за инцидента все още не е ясна.

Кабинета на премиера Нарендра Моди съобщава, че се прави всичко възможно, за да се помогне на пострадалите и правителството ще плати около 200 000 рупии на най-близките роднини на загиналите. 

„Думите не могат да изразят скръбта и съчувствието към семействата, засегнати от това трагично събитие“, каза вътрешният министър на Мизорам Лалчамлиана.

Железопътната линия Khamrang-Sihhmui ще бъде дълга 51 километра и трябва да бъде завършена през декември, след като работата започна преди близо две години.

Инцидентите на този вид строителни обекти не са необичайни в Индия.

През октомври миналата година над 140 души загинаха при срутването на висящ пешеходен мост в западния индийски щат Гуджарат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3251

1

динозавър

24.08 2023 в 11:15

Преди да правят космически кораби за пропаганда да се научат да правят мостове. Това не е първият мост срутил се в Индия наскоро.
 
X

Да помогнем на украинските деца!