Путин обяви анексията на окупираните територии на Украйна (видео, обновена)

OFFNews 30 септември 2022 в 15:18 15876 27

Георгиевската зала на Кремълския дворец.

Снимка Екранна снимка

Георгиевската зала на Кремълския дворец.

Руският президент Владимир Путин обяви официално анексията към Руската федерация на украинските територии, които са под неин контрол.

Той обяви четири нови субекта на Руската федерация: самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република и окупираните части на Херсонска и Запорожка област в Украйна. Като основание за това бяха посочени проведените референдуми под дулата на оръжията на руските окупатори. Според Путин в тези територии са гласували милиони и изявили правото си на историческо самоопределение.

Церемонията по подписване на договорите за влизане на новите територии в Руската федерация започна в 15 ч. в Георгиевската зала на Кремълския дворец. По традиция Путин закъсня около 18 минути.

Речта на Путин не беше особено стройна, като той използва най-разнопосочни мотиви - от исторически до конспиративни, за да оправдае войната срещу Украйна и избиването на хиляди невинни. Естествено, вината за войната в Украйна беше прехвърлена на Киев и колективния Запад.

Основното послание в нея беше приканването на Киев да се откаже от новите анексирани територии и да седне да преговаря. Путин намекна, че може да използва ядрено оръжие, като припомни, че вече има прецедент от САЩ в Хирошима и Нагасаки.

В началото на речта си Путин изреди кой се се сражавал в географската област, наречена Новорусия - от казаците до Втората световна война.

"СССР е минало и миналото няма да се върне", каза Путин, но после похвали “решимостта на тези хора” (гласувалите на референдума) да живеят в историческата си родина Русия.

В речта си той обвини колективния Запад за какво ли не, включително за “превръщането на цели нации в наркомани”, за това, че краде зърното на Украйна; че западните лидери създали изкуствен глад в света, но той не можел да им помогне, дори че крадяли руските философи.

Путин заяви още, че Русия иска да оглави "антиколониално движение" за освобождаване на света. "Трябва да обърнем тази позорна страница. Хегемонията на Запада ще бъде разбита. Това е неизбежно. Трябва да направим това за нашия народ, за великата и историческа Русия."

Ето част от най-ярките цитати от изказването му:

“Призоваваме киевския режим да спре войната и да се върне на масата за преговори. Ние сме готови за това, но няма да обсъждаме статута на анексираните територии”.

“Ще защитаваме земите си с всички сили и средства, с които разполагаме и ще направим всичко, за да гарантираме сигурността на народа си. Това е великата освободителна мисия на нашия народ.”

“Западът беше този, който потъпка принципа за неприкосновеност на границите. И сега тя решава по свое усмотрение кой има право на самоопределение и кой не. Защо решават така? Кой им е дал това право?”

“САЩ са единствената страна в света, която използва ядрени оръжия срещу мирни градове, унищожавайки Хирошима и Нагасаки. Между другото, те създадоха прецедент.”

“Санкциите не бяха достатъчни за англосаксонците, те преминаха към саботаж. Невероятно, но факт. С организирането на взривяването на газопровода "Северен поток" те всъщност започнаха да разрушават паневропейската енергийна инфраструктура. За всички е ясно кой има полза от това. Този, който печели, е този, който го е направил.”

“Те лъжат като Гьобелс. Колкото по-невероятна е лъжата, толкова по-бързо хората ще й повярват.”

“Искаме ли децата ни да бъдат обучавани, че има и други полове освен пола? Искаме ли децата ни да бъдат принуждавани към извращения, които водят до деградация и изчезване?”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

27

хr4

01.10 2022 в 15:50

ПП. "новите граници" нещо много подвижни?! И се движат все на Изток...

1220

26

хr4

01.10 2022 в 15:48

Абе , Спиро, ти пак ли сам си слагаш лайкове, бе мишко?
Поне един път бъди мъж, бе мухльо!

1220

24

хr4

30.09 2022 в 22:15

ПП. "пред история" е една дума. Пише се слято-предистория.

1220

23

хr4

30.09 2022 в 22:13

Крумов, няма как да има трета световна защото:
1.СССР вече я загуби.
2.За да има четвърта световна трябва противник, а такъв ... НЯМА. Погледни фронтовете в Украйна.
3.За да бъде използвано ЯО трябва да го имаш, ама наистина, а не само макети от шперплат.

1000

22

Симеон Крумов

30.09 2022 в 20:04

Това е пред историята на третата световна война.

2073

21

Johnny B Goode

30.09 2022 в 18:32

Ордерчето вика, че щели да правят референдум в пернишко да ги приемат и тях в матушката.
Ама не му разбирам всичко, щото изпозва някакви нови думички, "напазвайте" например.

2744

20

AAA

30.09 2022 в 18:15

Тоя палячо сам си изкопа гроба . Преди ги заблуждаваше и хората му имаха респект , а през последните 6 месеца всички видяха какъв смешник е . Смърта на Путьо ще я празнувам докато съм жив. ;)

10298

19

AntiZ

30.09 2022 в 18:14

Джони, какво казва логореята ордерчо под теб, че не ми излиза? нещо много му паднало либидото. Пак ли е дръпнал реч за международното положение и четирите годишни времена?