На борда на катастрофиралия египетски самолет вероятно е имало взрив

OFFNews 24 май 2016 в 13:45 10329 16

На борда на катастрофиралия египетски самолет вероятно е имало взрив

На борда на катастрофиралия египетски самолет на авиокомпанията "Иджипт еър" вероятно е имало взрив. Според египетски съдебен лекар малкият размер на тленните останки навежда на мисълта за експлозия. 

Самолетът, пътувал по маршрут Париж-Кайро, изчезна в четвъртък от радарните екрани на около 280 километра от египетския бряг. На борда имаше 66 души - 56 пътници, сред които три деца, и 10 души екипаж. Според списъците на авиокомпанията на борда е имало граждани на 12 страни, главно египтяни и французи.

Версиите за инцидента продължават да са противоречиви. Според египетските власти самолетът не е сменил рязко посоката си, както беше обявено първоначално. Според френски разследващи пък пилотът на самолета е осъществил връзка с въздушния контрол на Египет секунди преди катастрофата. Египетските власти обаче отричат това да е било така. Тяхната версия е, че самолетът Airbus A 320 е бил обект на терористичен акт. Френските разследващи не потвърждават тези твърдения. 

Версията на Египет е, че самолетът е поддържал нормалния си курс на височина от 11 280 м преди да изчезне от радарите. 

В понеделник фреската телевизия M6 съобщи, позовавайки се на източници от авиационните среди, че пилотът Мохамед Саид Али е съобщил на египетските власти, че ще опита аварийно кацане, тъй като самолетът бил изпълнен с дим. Според френския телевизионен канал разговорът е продължил няколко минути. Това обаче беше отречено от египетските власти, според които радио връзка с кабината на самолета минути преди инцидента не е имало. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

15

Лопе де Вега

25.05 2016 в 15:44

Голям пропуск от моя страна. За сега има мораториум върху набирането на нови кадри за Мосад. Предстои оценка на наличните специалисти. Има идея да се наблегне на търсенето/набирането на хора с отличен фарси, дълбоко познаване на курана и подходяща външност за дълговременна командировка в Иран. Вероятно степен по металургия и ядрена физика ще бъдат предимство, но засега - само идея. Ще бдим да видим какво ще стане.

Поздрав!

29217

12

Лопе де Вега

25.05 2016 в 15:16

Драги професоре, разбира се, че това -10 не е от вас. Той се издаде веднага, на което разчитах, защото познавам хората , но не е интересен. Колкото за поправката - дано ми бъде простено. В никакъв случай в нея не съм влагал нещо обидно, по-скоро бях изненадан. Какво каза полковникът, ще успеят ли да изтеглят по-напред доставката на първите F 35?

Поздрав!

77927

9

El Commandante

25.05 2016 в 10:56

Но преди да почнеш, да те предупредя-искам МНОГО внимателно да помислиш и да си отговориш сам на себе си на следния въпрос: Ти по-умен ли си от Жан Пол Сартр?

Ако отговора е отрицателен, ич нема смисъл да се пОтиш....

77927

8

El Commandante

25.05 2016 в 10:52

"Обмислям, дали днес да не компенсирам и за начало да започна с някаква чегевара,"

Давай бе, почвай, говори ми за Ла Кабаня, говори ми за стотици, ахаха СТОТИЦИТЕ разстреляни, аз ше ти сложа на масата ШИБАН ПОЛОВИН МИЛИОН иракчани, изтрепани заради същото това ЦРУ, което сега ми се точиш да ми защитаваш.

Само посмей, да гъкнеш....




P.S. Социалния експеримент си тече, в другите теми продължавам да НЕ пиша...

29217

7

Лопе де Вега

25.05 2016 в 10:48

Това -10 ми подсказва, че съм улучил и без да стрелям. И много да знаеш не ставаш непременно по-голям. Само проличава колко си дребнав. Жалка работа. Надявах се на по-сериозна битка. Оставям го на Ленка.

Поздрав!