Мумии на извънземни показаха в парламента в Мексико

OFFNews 14 септември 2023 в 14:18 8060 2

Скрийшот на мумиите от Facebook

Снимка Скрийшот на мумиите от Facebook

Скрийшот на мумиите от Facebook

Мумии на две "извънземни" същества бяха представени по време на изслушване в парламента на Мексико и предизвикаха смесица от изненада, недоверие и подигравки в социалните мрежи, предадоха АФП и Ройтерс.

Те бяха изложени в две малки витрини, когато за първи път конгресмените в страната официално обсъдиха въпроса за възможен живот извън Земята.

Предполагаемите останки на извънземни същества са сиви на цвят, а чертите на лицата наподобяват човешки. Мумиите бяха донесени от Хайме Маусан - мексикански журналист и изследовател, който казва, че е намерил двете мумифицирани тела в платото Наска в Перу през 2017 г.

"Това са нечовешки същества. Не искаме да ги наричаме извънземни, защото не знаем дали е така", заяви той по време на пленарното заседание, свикано от депутата от управляващата партия Серхио Гутиерес. Той мотивира дискусията с обяснението, че подобен дебат е от голям обществен интерес.

Маусан обясни, че чрез въглеродно датиране, направено от учени от Националния автономен университет на Мексико, е установено, че "тези същества са на около 1000 години".

Институтът по физика към местното висше училище потвърди в разпространено изявление, че е направено изследване, но само за определяне на възрастта, но не и на произхода на екземплярите.

Лабораторията "се дистанцира от всякакво последващо използване, тълкуване или невярно представяне, направено с получените резултати", допълват от Института по физика.

По време на изслушването Гутиерес поиска от участниците в дебата да положат клетва, че ще говорят само истината.

Конгресменът каза, че Хайме Маусан е настоял да се проведе заседание по темата, след като през юли бивш служител на разузнаването на САЩ съобщил в комисия на Конгреса, че хората не са сами във Вселената и че американските власти прикриват доказателствата.

През май НАСА проведе първата си публична среща по въпроса и призова за по-строг научен подход при изясняване на произхода на така наречените неидентифицирани аномални явления.

Изслушването в Мексико предизвика както учудване, така и подигравки, включително шеги, придружени от снимки на съществото от филма "Извънземното" на режисьора Стивън Спилбърг в мрежата.

Събитието "показва презрението, което тази страна изпитва към науката", пише потребител в социалната медия "Екс", известна доскоро като "Туитър".

Други споделиха видеоклипове от събитието с думите "марсианците пристигнаха". Появи се и призив Хайме Маусан да бъде назначен за "президент на междугалактическите отношения".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

2

Д-р Мазникуров

15.09 2023 в 08:08

Ако са извънземни би било много интересно, но това трябва да се докаже! Щом са ги датирали, и ако са автентични и се знае от къде са, тогав трябва да се направят всички възможни ДНК и биохимични анализи, дали е остатък от жива материя, органична, и с какъв произход! Тогава могат да се правят изводи. Иначе просто тъй, да показваш разни страховити кукли и мумии, не става! Все пак съм привурженик на научния/рационалния метод. По-вероятният отговор според мен е да се силно деформирани и скулптирани обикновени човешки останки. Знаем че древните култури, особено тези в Централна Америка, са имали различни вярвания за отвъдния свят, а и доста умения които тепърва може би ще научим. Може да са им придали страховити форми за да ги подготвят със срещата със злите сили на Отвъдното, или каквото и да е. Но трябват научни факти и резултати. Иначе е само шоу и спекулации.

2550

1

alfakentavur

14.09 2023 в 14:25

Кой от кого е "взаимствал"?
Спилбърг в E.T. или Мехико?

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/NkWAkL2mjjUqjmxNGxRpef.jpg
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика