Може да повдигнат три обвинения на Тръмп за щурма на Капитолия

OFFNews 17 декември 2022 в 09:23 1704 3

Архив

Снимка БТА/AP

Доналд Тръмп

Комисията на Камарата на представителите, която разследва нападението срещу Капитолия в САЩ на 6 януари, обмисля да препоръча на министерството на правосъдието да повдигне безпрецедентно наказателно обвинение за бунт и още две обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп, предава БТА.

Предстои комисията да проведе публично заседание в понеделник следобед, когато ще бъдат оповестени всички препоръки.

Освен за въстание - бунт, целящ сваляне на правителството, комисията обмисля да препоръча на прокурорите да повдигнат обвинения и за възпрепятстване на официална процедура и заговор за измама на Съединените щати.

Решението за повдигане на обвинения не е неочаквано. Републиканката Лиз Чейни, която е заместник-председател на комисията, в продължение на месеци намекваше, че ще изпрати на министерството на правосъдието препоръки въз основа на обширните доказателства, които деветчленната комисия е събрала от създаването си през юли 2021 г.

"Не може да изпратите въоръжена тълпа в Капитолия; не може да седите в продължение на 187 минути и да отказвате да спрете нападението, докато то е в ход. Не можете да изпратите туит, който подстрекава към по-нататъшно насилие", каза Чейни за Тръмп в предаване на Ен Би Си през октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

17.12 2022 в 14:13

не ги мислете хамериканците, ще се оправят

руския спящ агент Тръмп знаят какво да го правят

-1200

1

путин хуйло

17.12 2022 в 12:52

Администрацията на Белия дом ще направи дори невъзможното т(р)Ъ(м)П да не влезе в затвора преди изборите през 2024, понеже рижия клоун е единственият кандидат президент. когото Джо Байдън може да победи.