Мотористи застреляха привърженици на „Златна зора“ в Атина

01 ноември 2013 в 22:50 3213 4

Колаж на сайта  Еthnos.gr със снимки на един от убитите и мястото на нападението.
Колаж на сайта Еthnos.gr със снимки на един от убитите и мястото на нападението.

Двама души бяха убити тази вечер в предградие на Атина. Двама мъже на мотоциклет са открили огън с автоматично оръжие срещу офис на неонацистката партия „Златна зора”. При нападението са загинали двама охранители на офиса, а един е тежко ранен, съобщи АФП.

Полицията все още не може да даде информация за самоличността на жертвите и политическата им принадлежност. Според очевидци стрелбата е била от автомат.

Някои гръцки медии съобщиха, че според членове на „Златна зора” жертвите били охранители на партийния офис в квартал Нео Ираклио. Убитите са младежи на 22 и 23 години. Друг човек е ранен и откаран в болница. Говорителят на „Златна зора” Илиас Касидиарис съобщи, че убитите са членове на партията. Той обвини за случилото се политическото ръководство на страната, заявявайки: „Ние живеем в режим на терор и робство”.

Припомняме ви, че партията си навлече гнева на властите и правоохранителните органи, след като на 18 сeптември 2013 г. нейни привърженици убиха гръцкия музикант и антифашист Павлос Фисас.

Това покушение предизвика масова вълна от протести срещу партията, а съдебните власти започнаха да разглеждат възможностите за обявяване на „Златна зора“ за престъпна организация.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!