Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Москва с ответни мерки заради новите санкции на САЩ по ''Северен поток 2''

OFFNews 21 август 2021 в 21:43 4273 2

Москва обеща ответни мерки в отговор на новия пакет от санкции, наложени от Съединените щати на руски кораб и две компании, които участват в строежа на газопровода "Северен поток 2". Това става ясно от съобщение на руското външно министерство, предава Ройтерс.

Проектът на стойност 11 милиарда долара е една от горещите точки на напрежение между Москва и Вашингтон. Новият пакет от санкции беше наложен в петък, но критици на газопровода твърдят, че те не са достатъчни, за да бъде спрян строежа му, който е на финалната права.

Съединените щати и Великобритания вчера наложиха санкции и на руски граждани, за които твърдят, че са агенти на руското разузнаване и са отговорни за отравянето преди година на руския опозиционер Алексей Навални.

"Гледаме на подобни вражески действия от страна на администрацията на Байдън като на липса на политическа воля и нежелание за изграждане на руско-американски партньорски отношения", заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12498

2

noctacom

22.08 2021 в 00:59

наследниците на ссср нямат идеологически задръжки - купуват си германски президенти и продават ракетни двигатели на главните си противници.
Но са ужасно стиснати и не искат да спонсорират на добра воля русофобията ... цццц ... не разбират от демокрация и това е

8053

1

DARTH VADER

21.08 2021 в 22:20

И КАК СССР ЩЕ САНКЦИОНИРА ЩАТИТЕ...ЧЕ МИ СТАНА ИНТЕРЕСНО?
НЕ МОГА ДА ОТРЕКА,ЧЕ СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ СА ДОСТА ЗАБАВНИ ПОНЯКОГА...
ПОМНЯ,ПРАВЕХА ДОБРИ КОМЕДИЙНИ ФИЛМИ ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК...
 
X

Да помогнем на украинските деца!