Москва отхвърли твърденията на Порошенко за намеса в събитията на Майдана

OFFNews 22 февруари 2015 в 18:51 2620 6

Москва отхвърли твърденията на Порошенко за намеса в събитията на Майдана

Говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич нарече "пълна глупост„ твърденията на официален Киев, че помощникът на руския президент Владимир Путин - Владислав Сурков е свързан с кървавите събития на Майдана преди една година.

Украинският президент Петро Порошенко съобщи в петък, че според най-нови полицейски свидетелства, Владислав Сурков лично е ръководил група от чуждестранни снайперисти, стреляли по хората на Площада на независимостта в Киев.Тогава само за три дни загинаха над 100 протестиращи и служители на силите за сигурност.

Украинските специални служби не за първи път поставят украинското ръководство в неловко положение, коментира по този повод Александър Лукашевич.

Световната общност все още очаква и настоява за пълно разследване на масовия разстрел на хора на Майдана, а също така иска да получи отговор на въпросите- къде изчезнаха уликите и веществените доказателства, каквиса тези хора, заснети от камерите с пушки на Майдана, кой и защо достави оръжие на площада и т.н.

Лукашевич допълни, че все още се очакват резултатите от разследването на престъпленията в Одеса, където хора бяха изгорени живи и където непосредствено преди тази трагедията са се провели тайни съвещания с участието на видни представители на сегашното ръководство на Украйна.

Убийството на хора в офиса на Партията на регионите, стрелбата и убийствата на невъоръжени хора в Мариупол и много други престъпления също се нуждаят от разследване, така че специалните служби на Украйна има с какво да се заемат, вместо да спекулират със смъртта на хората и да предявяват абсурдни обвинения, достойни за психиатрична клиника, посочи говорителят на руското външно министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!