Москва без фойерверки и улични празненства за Нова година

OFFNews 18 ноември 2022 в 19:44 2606 4

Снимка

Нова година на Червения площад преди войната.

На новогодишните празници в Москва няма да има фойерверки и големи улични прояви, съобщи в блога си кметът на руската столица Сергей Собянин, предаде ТАСС.

"Смятаме, че е препоръчително да се въздържим от фойерверки и провеждане на големи улични концерти тази година. Но в същото време Москва ще посрещне празниците светла и украсена, както подобава на нашия любим град", пише той.

Собянин добавя, че празничните събития в столицата ще бъдат посветени на участниците в "специалната военна операция", както Русия нарича войната в Украйна. "Посвещаваме посрещането на Новата 2023 година на нашите войници и хората, които работят неуморно в отбранителната индустрия, строят отбранителни структури, възстановяват разрушени къщи", пише Собянин.

Кметът уточнява, че ще бъдат организирани събития за семействата на мобилизираните московчани - новогодишни матинета, празнични екскурзии, майсторски класове по готварство и много други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

18.11 2022 в 22:06

Тази година без фойерверки, догодина без масква!

1321

2

4rnor

18.11 2022 в 21:26

+ това, пазят фойерверките за фронта, че миличките едвам намират вече с какво да стрелят.

345

1

Джендо Джедев

18.11 2022 в 20:01

Хахахаха! Велможите гледат да не се събират много крепостници на едно място, освен ако трябва да се направи някое режисирано "спонтанно" веселие в стил "Своих не бросаем". Че току-виж лосионът за баня не понесъл на алкашите, та ги защури да вземат да обесят джудженцето. :D