Москва: България има интерес, но няма конкретни договорки за Турски поток

OFFNews 30 май 2018 в 22:20 5618 1

Русия и България проявяват интерес за развитието на проекта "Турски поток" към България, но на преговорите между президента Владимир Путин и българския премиер Бойко Борисов не са достигнати конкретни договорки. 

Това заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. 

По-рано днес премиерът Борисов обяви, че "Турски поток" твърдо влиза у нас. По-време на общата пресконференция Путин също изрази мнение в тази посока.

"Не, засега не са се договорили. И не беше задачата да се договорят, нямаше и възможности за такава договорка по време на преговорите", каза той. 

"Реализирането на този интерес на практика е обусловен от много причини. Не може да се реализира, ако няма определени гаранции от страна на Европейската комисия, от самата България, като се има предишния опит", подчерта Песков. 

По думите му все пак наличието на интерес и от двете страни е предпоставка за започване на работа в тази посока. 

"Те имат желание да получат отклонение, но въпросът е откъде, през кои граници", коментира Песков, като посочи, че "Южен поток" е бил насочен директно към България, докато "турски поток" вече е фактически реализиран и е трудно да се направи такова отклонение.

Той не отговори на въпроса как точно ще може все пак да се реализира подобна инициатива. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

1

ПешУ

30.05 2018 в 22:41

Ни мой тъй - той ББ вече го каза... Значи ще слушат и ще изпълняват... Щом и Папата го слушаше..... И потупваше по главата (сигурно за да разбере дали кънти много)...