Московски съд забрани видеоклип с целувка на тв водещите Собчак и Ивлеева

OFFNews 21 юни 2022 в 19:37 3456 0

Съдийско чукче

Снимка Архив

Тверският съд не допуска пропаганда.

Тверският районен съд в Москва забранява разпространението в Русия на видеоклип, в който телевизионните водещи Ксения Собчак и Анастасия Ивлеева се целуват, съобщи "Медуза". Съдът издаде такова решение на 2 март, съобщи в телеграм канала си CHTD.

Окръжният прокурор подава иск в съда с искане да бъде забранено разпространението на информация от уебсайта на Starhit, който публикува видеоклип, в който Собчак и Ивлеева се "целуват страстно" (новината е премахната, намира се в архива на сайта).

Собчак и Ивлева се целунаха на премиерата на сериала "Кралски кобри" през октомври 2021 г. Медиите смятат, че те са възпроизвели целувката на Мадона и Бритни Спиърс на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV през 2003 г.

Прокурорът смята, че видеоклипът със Собчак и Ивлева е имал за цел "пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения" и е бил достъпен за неограничен брой лица, включително непълнолетни. Съдът уважава искането на прокурора.

"Тази забрана, разбира се, е класически руски дуализъм. На Брежнев е позволено, на Настя и на мен - не", коментира решението на съда Ксения Собчак. Анастасия Ивлеева се въздържа от коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови