Мощно земетресение в Мароко, загиналите са над 1000 (видео)

Броят на жервите расте, а още стотици са ранени

OFFNews 09 септември 2023 в 07:59 7882 0

Снимка Getty Images

Над 1000 са загинали и над 1200 са ранени в резултат на мощно земетресение с магнитуд 6,8 в Мароко, съобщиха от мароканското министерство на вътрешните работи, предаде Франс прес.

Магнитудът е 6,8, а епицентърът на труса е бил на дълбочина 27 км, посочи центърът. Огнището на земетресението е било на 72 км източно от мароканския град Маракеш.

Епицентърът на мощното земетресение, с магнитуд 6,8 според Геофизическият институт на САЩ е бил югозападно от град Маракеш, на 320 км южно от столицата Рабат.

Националният център за научни и технически изследвания, базиран в Рабат, от своя страна посочи, че земетресението е било с магнитуд 7 и че епицентърът му е бил в провинция Ал-Хауз.

Според видеа, разпространени в социалните мрежи и свидетелства на очевидци, земетресението е причинило значителни материални щети в няколко града.

Освен в Маракеш, трусът е бил усетен в Рабат, Казабланка, Агадир и Есауира, предизвиквайки паника сред населението.

Много хора са излезнали по улиците на тези градове, страхувайки се от срутването на домовете си, показват видеа, излъчени в социалните мрежи.

На снимки и видеоклипове, публикувани в интернет, се виждат значителни разрушения в Стария град на Маракеш, както и смачкани от отломки и камъни автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки