Морски пехотинци от Далечния изток се оплакаха на губернатора във Владивосток от командирите си на фронта

OFFNews 07 ноември 2022 в 10:04 2246 2

Олег Кожемяко (вляво)

Снимка Администрация на Приморския край

Губернаторът Олег Кожемяко на церемония преди изпращането на морските пехотинци на фронта в Донбас.

Морските пехотинци от Приморския край (Далечния Изток), воюващи в района на Донецк, са изпратили оплакване до губернатора Олег Кожемяко срещу военното командване, съобщи руското издание Meduza. Според съдържанието на писмото до губернатора, за четири дни в редиците на морските пехотинци от Владивосток има стотици убити и ранени.

Автори на писмото са военнослужещите от 155-та бригада на морската пехота на Тихоокеанския флот на РФ. Губернаторът Олег Кожемяко е предал жалбата в прокуратурата и е поискал от обвинението да провери информацията на военнослужещите, но коментира, че не е изключено това да е работа на украинските специални служби.

За жалбата съобщиха военният кореспондент на държавния армейски телевизионен канал ВГТРК Александър Сладков, бившата съветничка на парламентарния шеф Вячеслав Володин Анастасия Кашеварова. Текстът на писмото без съкращения беше публикуван в Телеграм канала Gray Zone. Близките до властта Сладков и Кашеварова в изнесената информация спестиха данните за загубите и имената на командирите, които се посочват в писмото на морските пехотинци, а Сладков каза, че е предал пълното съдържание на писмото в Министерството на отбраната.

Според издание на Gray Zone, в писмото на морските пехотинци се казва, че имат около 300 убити, ранени и изчезнали по време на „непонятно настъпление” срещу село Павловка близо до Угледар в Донецка област.

По мнението на авторите на писмото техните командири - "генерал Мурадов и неговият солта.ак и земляк Ахмедов " - са планирали офанзивата така, че първият "да си заработи премии пред началника на Генералния щаб" Валери Герасимов, а вторият да получи званието Герой на Русия. „Те не се интересуват от нищо, освен да се покажат. Наричат хората месо“, се казва в писмото.

„Как са мислели да превземат селището, промъквайки се през селищата, в които се е установил врагът унищожавайки нашите по пътищата за евакуиране на ранените и за транспортиране на боеприпаси. Освен това Павловка е разположена по-ниско от Угледар, откъдето ни пердашат“.
Морските пехотинци молят Кожемяко да се обърне към Върховния главнокомандващ с молба да изпрати "независима" комисия, която не е свързана с Министерството на отбраната.

Министерството на отбраната на Руската федерация беше обявило, че руската армия е излязла към към южните покрайнини на Павловка на 30 октомври. На 5 и 6 ноември ведомството съобщи за нанасянето на „поражения на частите на въоръжените сили на Украйна“ в района на това село. В същото време се появиха донесения за сериозни проблеми при офанзивата в Павловка - за тях писа по-специално военният лидер на самопровъзгласилата се ДНР Александър Ходаковски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

07.11 2022 в 19:21

кога ще им уврат кратуните да се дигнат и изпозастрелят феодалите?

345

1

Джендо Джедев

07.11 2022 в 13:03

"за четири дни в редиците на морските пехотинци от Владивосток има стотици убити и ранени."

Как така, това не може да е вярно! Убити за 8 месеца са не повече от 5000 орки. Е, поне според Путя, де...
 
X

Да помогнем на украинските деца!