Морска мина се взриви до румънски плаж на 25 километра от България

OFFNews 14 август 2023 в 13:15 3952 0

Морска мина

Снимка Архив

Мина се взриви в Черно море тази сутрин. Няма пострадали и материални щети, съобщи Аджерпрес, цитирана от БТА. Според информации в местни медии е засечана и втора морска мина във водата. 

Експлозията е станала в района на кея в румънския черноморски курорт Костинещи между Мангалия и Констанца - на около 25 - 30 км от българската граница. 

Смята се, че се е взривила руска морска мина, каза говорителят на румънските военноморски сили полковник Корнелиу Павел, цитиран от телевизия Диджи24, предаде ДПА.

На мястото на инцидента е екип от водолази, специализирани в унищожаването на взривни устройства, съобщи „Румъния Джърнал“.  

„Вятърът духа силно от морето към брега, а морето е бурно. Интервенцията ще бъде трудна. Това е високорискова операция. Тези морски мини са опасност не само за корабоплаването, но и за дейностите на брега“, каза шефът на Военноморските сили.

По думите му от началото на войната в Украйна водолазите са неутрализирали 5 морски мини в зоната на отговорност на Румъния.

„Имаше силна експлозия. Бях на една тераса, видях много черен дим. Казаха ни, че нещо се е взривило. Полицията и пожарната са тук. Някои туристи все още са във водата“, разказва пред Джиджи24 турист, станал свидетел на събитието, цитиран от БГНЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика