Quantcast

Moody's повиши прогнозите си за ЕС

OFFNews Последна промяна на 15 март 2014 в 08:23 2558 2

Moody's

Международната агенция за кредитен рейтин Moody's повиши прогнозата си за перспективата на ЕС от "отрицателна" на "стабилна".

Повишението идва, след като от агенцията дадоха максимална оценка "ААА" на ЕС. Като причина за раздвижването Moody's посочва, че финансовете рискове в еврозоната са намалели.

Рейтинговата агенция изтъква още, че не очаква в средносрочен план да се наложи понижаване на оценката на ЕС.

"Отчита се подобрение в кредитния климат при най-големите акционери, на които ЕС разчита по време на криза. Към "позитивна" или "стабилна" се е повишила и прогнозата по рейтингите на Германия, Холандия, Белгия, Италия и Испания, които са сред основните страни в ЕС", посочват от Moody's.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2014 в 21:00

Великов,спри да гледаш руски передачи и да четеш комсомолска правда,ще се побъркаш!

15.03 2014 в 10:41

Взеха заложници в Харков!
Двама граждани и преговарящ полицай са в ръцете на радикалите. Активисти на организацията „Десен сектор”, участвали в престрелката в Харков тази нощ са взели трима заложници каза по телефона кмета на града Генадий Кернес, който се намира под домашен арест.
Тази сутрин полицията в Харков започна да извежда активистите на организацията „Десен сектор”, които тази нощ организираха стрелба в центъра на града. Задържани са 30-тина души, които полицията отведе с автобус, за да предотврати саморазправа на гражданите с тях. Украинските власти обясниха, че задържаните нямат паспорти и тепърва ще се установява самоличността им. От заловеното оръжие пък ще се снемат пръстови отпечатъци.
Всичко започна късно снощи, когато в щаб-квартирата на радикалната организация бяха държани трима заложници - двама охранители и един милиционер. Малко по-късно, след проведени преговори, бойците освободиха единия от похитените.
Вътре по данни на униформените, е имало около 40 радикали. От втория етаж на сградата пък бяха хвърлени шумови гранати и коктейли "Молотов" стреляше се с автоматично оръжие на откоси. При сблъсъците на улицата са били открити два трупа, като се предполага, че единият от убитите е полицай.
Някой да се съмнява все още, че там активно се разпалва Гражданска война? Пацифисти ли са „Десен сектор“ или откровени фашисти?