Мицкоски на три пъти пропусна Северна от името на Македония

OFFNews 22 юни 2024 в 14:53 3084 4

Християн Мицкоски

Снимка БГНЕС

Християн Мицкоски.

Икономическо съживяване, увеличаване на пенсиите и заплатите, инвестиции в образованието, здравеопазването и културата, борба срещу корупцията, търсене на отговорност от всеки престъпник и реформи, съгласувани с европейските стандарти, обяви кандидатът за премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на днешното заседание на парламента в Скопие, съобщи МИА, цитирана от БТА.

Заседанието, което започна тази сутрин, трябва да избере новото правителство на Република Северна Македония. Според устава на парламента заседанието може да продължи най-много два дни, т.е. трябва да завърши най-късно утре до полунощ.

„Идва часът, когато родината трябва да направи повече за гражданите. Всеки от вас направи всичко за родината си, сега е време тя да работи за вас (…) Няма да искам 100 дни меден месец, а обявявам веднага инвестиции, още във вторник инвестиция от над 400 милиона евро, след това намаляване на данъците и увеличаване на пенсиите“, каза Мицкоски.

В правителството му ще има общо 20 министерства, като членовете на кабинета ще бъдат общо 24. Вицепремиерите ще бъдат 5, от които един ще бъде „първи вицепремиер“. От министрите 15 ще бъдат от ВМРО-ДПМНЕ, шестима от коалицията от албански партии ВЛЕН („Заслужава си“) и двама от движението ЗНАМ.

Гръцката телевизия Скай отбелязва, че по време на програмното си изявление Мицкоски е нарекъл страната си "Македония" три пъти, вместо да използва конституционното ѝ име, договорено с Преспанския договор с Гърция през 2018 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    310

    4

    Telluris Malus

    22.06 2024 в 19:20

    До придишния:
    Ние сме в ЕС. Те - не. Чакат на входа.

    805

    3

    Putyo

    22.06 2024 в 19:02

    Тея са толкова тъпи... колкото и ние. Т.е. чисти българи са си.

    -2674

    2

    Владè

    22.06 2024 в 17:54

    Аре да благодáри на буцетата и шиши. Тям да спомене трябва май ?
    Учете се от македонците, бъгаре братя. Създадоха ни държавата, шамаросаха балканските слуги на русия, а бъгаретата клечат на сърби и русняци и ругаят македонците, че са свободолюбиви ( и скоро свободни) .
    Що щете , да другруват със радевша и цлафчо тошкофф ли?

    310

    1

    Telluris Malus

    22.06 2024 в 16:04

    Молдова и Украйна започват преговори за членство в ЕС до дни. Макетата подсмърчат от страни, като бедни роднини.