Мит Ромни печели във Флорида

OFFNews 01 февруари 2012 в 10:06 2941 0

Мит Ромни печели във Флорида Снимка:БГНЕС
Мит Ромни печели във Флорида Снимка:БГНЕС

Мит Ромни спечели първичните избори на републиканците в щата Флорида, съобщиха световните агенции. С тази победа бившият губернатор на Масачузетс направи серозна крачка към номинацията на партията, която ще го изправи срещу президента Барак Обама в предстоящите избори за Белия дом.

Американските телевизии посочиха Ромни за победител веднага след затваряне на последните избирателни секции. След преброяване на 66% от гласовете, той водеше с 47% срещу 31 на сто за Нют Гингрич. С победата си Ромни си върна политическата инициатива, която бе изгубил, след като Гинг Рич спечели на 21 януари първичните избори в Южна Каролина. Победата дава на Ромни гласовете на всички 50 делегати от Флорида за Националния конгрес на републиканците през август. За да бъде номиниран, кандидатът за президент трябва да получи подкрепата на 1 144 делегати.

Кандидат-президентската кампания в САЩ пръдължава с изборни събрания в на 4 февруари в Невада, щата Мейн, на 7 февруари предстоят изборни събрания в Колорадо и Минесота, а на 6 март ще се състои т.нар. „Супервторник“, включващ първични избори и изборни събрания в Охайо, Масачузетс, Джорджия, Оклахома, Тенеси, Върмонт и Вирджиния, Айдахо, Аляска и Северна Дакота и Уайоминг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови