Милош Земан: ЕС да създаде обща армия срещу мигрантите

OFFNews Последна промяна на 19 април 2016 в 13:35 1753 1

Снимка ТАСС

Милош Земан

Чешкият президент Милош Земан призова за създаване на единна армия на Европейския съюз, предаде ТАСС. Необходимостта от създаването на такава армия е заради проблемите с охраната на външните граници на ЕС в условията на мигрантска криза, е обяснил Земан на среща с представители на администрацията. 

Привърженик съм на идеята за единна армия, защото 28 отделни армии с различни командвания няма да спрат мигрантския поток. Това може да направи само армия с единно командване. 

Чешкият президент определи като "оперетна армийка" формирането на обща гранична и брегова охрана на ЕС с численост от 1500 военни. Земан отбелязва, че сред лидерите на ЕС сега няма силни личности. Действащите политици не са способни да намерят ефективно решение на мигрантската криза. Според президента Европа се нуждае от силни личности каквито са били Шарл де Гол, Маргарет Тачър, Франсоа Митеран и Тони Блеър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.04 2016 в 18:59

Единна Армия ,Единна полиция и Единно разузнаване.Само това е гаранцията за независимост на Европейската Общност.Нещо срещу което се противопоставят със зъби и нокти САЩ.Иначе 600 мил еврпейска нация става най-силната държава в света.Никакви нашественници не биха припарили в Европа.Само единни можем да пречупим гръбнака на тероризма и миграцията.
Интересно че идеите за единна армия и полиция идват от страни преминали през тоталтаризма.Просто могат да правят разлика каква е боеспособноста на армията при централизирано управление и децентрализирано.Нещо което европейските чиновници не разбират и умът им не може да го проумее