Милиардер консерватор дари 50 млн. долара за кампанията на Тръмп

OFFNews 21 юни 2024 в 09:33 1402 0

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Милиардерът консерватор Тимъти Мелън, наследник на базираната в Питсбърг банкерска фамилия Мелън, миналия месец е дал 50 милиона долара на комитет за политически действия, работещ в подкрепа на републиканеца Доналд Тръмп за президент. Това съобщи Ройтерс, като се позова на федералните власти.

Комитетът, известен като MAGA Inc, е увеличил броя на телевизионни реклами в подкрепа на Тръмп за президентските избори през ноември. Притокът на средства е помогнал на съюзниците на Тръмп през последните седмици да надхвърлят разходите на съюзниците на Байдън.

MAGA Inc. разкрива в подаден до Федералната избирателна комисия отчет, че е получил повече от 68 млн. долара от дарители миналия месец, като повечето от парите са дошли от Мелън, а 10 млн. долара са от милиардерите Лиз и Дик Улийн, основали през 1980 г. компанията си за транспорт и опаковане Uline в мазето си.

Мелън, който живее в Уайоминг и рядко е сниман, е пилот любител, инвестирал в и ръководил в свързани с транспорта компании. "Форбс" изчислява, че богатството на семейство Мелън възлиза на около 14,1 милиарда долара.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите