Михайло Подоляк: Всички руски обекти на окупираните територии са легитимни военни цели за ВСУ

OFFNews 05 октомври 2022 в 18:47 5547 3

Михайло Подоляк

Снимка БТА / АР

Михайло Подоляк

„Всички руски обекти на окупираната от Русия територия на Украйна са легитимни военни цели за нападение от Въоръжените сили на Украйна.“ Това обяви в профила си в Туитър съветникът в кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

„Всяко контранастъпление и деокупация на територии попада в понятието отбранителна война. Това е абсолютна аксиома както за ръководството на Украйна, така и за нашите съюзници.“ – допълни Подоляк.

По-рано днес съветникът коментира, че западните политици трябва да се отърват от илюзията за "нормалността на РФ" и за възможността за преговори. „Чуйте изказванията на Путин. Пропити с презрение към западния свят, към традиционната система на международни отношения и към международното право. Мечтата му е Европа под "руския ботуш". – коментира той.

Пак в сряда окупираните райони бяха предмет на коментар и от руския президент Владимир Путин по време на видеовръзка с финалистите на общоруския конкурс „Учител на годината“

"Русия изхожда от факта, че ситуацията в Донбас ще бъде стабилизирана, страната ще може спокойно да развива тези територии. "Що се отнася до защитата на жителите на Донбас и други територии, когато има заплаха за живота. <...> Това, което сега е възможно, стана възможно, разбира се, благодарение на руската армия и тези наши момчета, които не щадиха живота си, за да защитят своите и вашщите деца. Това е изключително важно нещо." - каза Путин и добави, че планът за развитие на нови територии на Руската федерация трябва да бъде цялостен, включително развитието на инфраструктурата, медицинското обслужване и образователния процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

3

бийте ги като хебарки с райд!

1000

2

Ivo RadAr

05.10 2022 в 20:26

Изобщо няма никакво значение , какви ги бълтаят Путин и неговите бандюги. Никога няма да бъде позволено на тия бандюги да властват над чужди територии - напротив очакват се силни ЦЕНТРОБЕЖНИ движение на много важни субекти на Р. Федерация към независимост.

2099

1

Mateevk

05.10 2022 в 18:52

Той си живее в неговия измислен свят, ама лошото е, че иска и нас да ни вкара в него.
 
X

Подкастът на OFFNews