Международният съд на ООН нареди на Русия да спре войната. Кремъл отказа

OFFNews 17 март 2022 в 14:38 4873 1

Международният съд на ООН нареди Русия незабавно да спре военната си намеса в Украйна, но Кремъл категорично отказа да се подчини.

"Украйна има право да не бъде подложена на военна операция от Руската федерация с цел предотвратяване и наказание на предполагаем геноцид на територията на Украйна“, заяви базираният в Хага съд след решение с 13 на 2 гласа.

Действията на съда са в отговор на заведеното от Украйна дело още през февруари с аргумента, че Русия е нарушила Конвенцията на ООН за геноцида от 1948 г. Русия отказа да присъства на изслушванията.

"Не можем да уважим това решение", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, като подчерта, че за да бъде приложено решението на Международния съд, трябва да има съгласие между страните в конфликта - Русия и Украйна.

"При сегашното положение не може да става дума за съгласие", подчерта Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

610

1

Kиро Ванкувара

17.03 2022 в 19:18

Международният съд на ООН нареди Русия незабавно да спре военната си намеса в Украйна, но Кремъл категорично отказа да се подчини.

Прочетох само заглавието на глас за да чуе женами, а детето започна да се смее в банята.. не попитах защо, а прелистих нататък.