Мерцедес продава завода си за сглобяване на автомобили в Подмосковието

OFFNews 26 август 2022 в 11:04 2199 2

мерцедес

Снимка Архив

Мерцедес се оттегля.

Мерцедес-Бенц продава завода си за сглобяване на автомобили в Есипово край Москва, съобщава "Комерсант", като се позовава на източници от автомобилната индустрия и пазара на недвижими имоти.

Един от събеседниците на вестника в автомобилната индустрия твърди, че заводът е обявен за продажба. Друг заявява, че сделката между Мерцедес и руски дилър е на финала си, но Мерцедес има "проблеми с документите".

Източник от пазара на недвижими имоти в Московска област обяснява, че търговецът "Автодом", наред с други, претендира да притежава завода, а в преговорите за продажба участва Корпорацията за развитие на Московска област. Автомобилен търговец на дребно пък смята, че сделката е пакетна и включва правата на дистрибутор на марката на руския пазар, а също така спомена "Автодом" като предпочитан участник в търга.

Сергей Удалов, изпълнителен директор на аналитичния център Avtostat, отбелязва, че руската компания, която ще купи завода, няма да може да го използва за сглобяване на автомобили Мерцедес, защото се изисква доставка на компоненти от оторизирани производители. Това не е възможно без подкрепата на централата, а Мерцедес, според Удалов, няма да поеме риска.

Източник на "Комерсант" от автомобилната индустрия посочва, че компанията може да представлява интерес за китайски фирми, които в момента обсъждат стъпване на руския пазар.

От руския офис на Mercedes-Benz съобщават, че компанията "обмисля различни варианти за бизнес в Русия", но все още не са взети конкретни решения. "Автодом" е отказал коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

26.08 2022 в 11:20

еми, да се пробват Китайците да въртят бизнес с руската клоака. Китай поне имат същия модел да преговарят държава с държава за всякакви дреболии и ще са по успешни със сигурност.

 
X

Да помогнем на украинските деца!