Меркел ще се срещне с Тръмп на 14 март

OFFNews 03 март 2017 в 18:26 2702 2

Меркел ще се срещне с Тръмп на 14 март

Германският канцлер Ангела Меркел ще направи официално посещение в Съединените щати на 14 март. Това съобщи представител на администрацията във Вашингтон.

Основна тема на разговорите между Меркел и американския президент Доналд Тръмп вероятно ще са търговските отношения между САЩ и Европа, както и разходите за отбрана. По време на европейската си визита през февруари американският вицепрезидент Майк Пенс призова Европа да увеличи разходите си за отбрана, в противен случай Вашингтон ще преразгледа ангажимента си в НАТО.

Визитата на Меркел идва малко преди срещата на финансовите министри на групата на най-икономически развитите страни Г-20 в Германия и ще послужи за подготвяне на посещението на Тръмп в Германия през юли на среща на върха на лидерите на Г-20.

Меркел остро критикува спрения от съда указ на Тръмп за временно недопускане в САЩ на гражданите на седем мюсюлмански държави и многократно подчерта значението на свободната преса в отговор на въпроси за отрицателното отношение на Тръмп към медиите, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови