Меркел отново начело на класацията на Форбс за най-влиятелните жени в света

OFFNews 09 декември 2020 в 09:43 1432 0

Германският канцлер Ангела Меркел оглавява и тази година класацията на списание "Форбс" за най-влиятелна жена в света. Меркел не е отстъпвала от челното място на 100-те най-влиятелни дами през последните 10 г.

Втора е шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард, а трета – новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис.

В топ 5 са още председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и Мелинда Гейтс, съпредседател на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Нашата Кристалина Георгиева, която управлява Международния валутен фонд, е единствената българка в класацията и е подредена на 18-о място.

„Форбс“ отчита ролята на дамите на ръководни постове в борбата със смъртоносния COVID-19 и нарежда сред тях новозеландския премиер Джасинда Ардърн, президента на Тайван Цай Ингвен, финландския премиер Сана Марин, губернатора на Токио Юрико Коике и др. в класацията си

Най-младата представителка там е 30-годишната американска певица Тейлър Суифт (82-ра), а най-възрастна е британската кралица Елизабет II, която е на 46-о място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews