Мелбърн пак под карантина, за да избегне "трагедия" заради COVID-19

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2020 в 09:40 1329 0

Снимка pixabay.com

Мелбърн отново е под карантина.

Вторият по големина австралийски град отново ще бъде поставен под пълна карантина, защото случаите на коронавирусна инфекция се увеличават, съобщи премиерът на щата Виктория Даниeл Андрюс, цитиран от БТА.

Снимка: Wikimedia

Повторното въвеждане на ограниченията за излизане от вкъщи ще е за шест седмици. Под ключ ще са близо пет милиона души.

Според Андрюс положението с вируса е "по-сложно отпреди няколко месеца" и трябва да се вземат по-строги мерки, за да се избегне "трагедия".

В изявление той пише:

"2020-а не беше годината, която искахме. Отменени събития. Отложени планове. Несигурност за бъдещето.

Предполагам, че затова толкова много хора искат да вярват, че всичко това е свършило.

Други нямат този лукс. През последните 36 часа загубихме живота на още двама души от Виктория заради смъртоносния вирус.

Все още не знаем техните имена, техните истории и обстоятелствата на тяхната смърт. Всичко, което знаем, е, че с изключение на присъствието и състраданието на медицинските служители, които са се грижили за тях – те са починали сами. Без семейства. Без приятели. Без някой да държи ръката им. Без сбогуване. Без последните тихи моменти, на които всички се надяваме.

Ето колко опасна и заразна е тази болест.

...

И въпреки че днес е някой друг, утре може да сме вие или аз.

Знам, че много хора не са притеснени, защото изглежда, че нещо се случва на други хора в други части на света. Но тряба да бъдете уплашени от това. Аз съм уплашен. Всички трябва да бъдем".

Премиерът казва, че се намират във втората вълна на вируса и така анонсира въвежданата нова шестседмична карантина, в сила от 8 юли. През този период ще има само четири причини, по които човек може да излезе от дома си: за да пазарува храна и стоки от първа необходимост; да полага грижи за някого; за да спортува; за да учи или работи – ако не може да го прави от вкъщи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !