Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Медведев: Украйна ще има ток, когато Киев призне новите региони на Русия

Над 4 млн. души в Украйна са без ток

OFFNews 29 октомври 2022 в 09:21 7046 10

Архив

Снимка УНИАН

Дмитрий Медведев

Електроснабдяването в Украйна значително ще се подобри, ако страната официално признае новите райони на Русия, написа заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в Телеграм, цитиран от БТА.

"Пътят към стабилност на енергийните доставки е различен. Необходимо е да се признае легитимността на исканията на Русия в рамките на специалната военна операция и нейните резултати, отразени в нашата конституция", написа той и допълни. "Тогава енергията ще се върне...".

Медведев, който беше руски президент, твърди също, че закупуването на електроенергия от Словакия ще доведе до още по-голямо повишаване на цените на енергията за украинците.

Украйна и ООН осъдиха опитите на Русия за анексиране на украински области, като заявиха, че анексирането не е нито законно, нито валидно., припомни американската телевизия Си Ен Ен.

Пред Си Ен Ен украинският министър на енергетиката Герман Галушченко определи коментарите на Медведев като "обичайния руски подход".

Галушченко също така призова за международна помощ по отношение на системите за въздушна защита.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски обяви, че над 4 млн. души в Украйна са без ток. В  столицата Киев ще има тежък режим на тока заради руските бомбардировки.

Президентът добави, че около 1/3 от електроцентралите в страната са разрушени от въздушните атаки. Властите вече предупредиха жителите на Киев да очакват прекъсвания на електрозахранването, които да продължат повече от четири часа. Това ще засегне и централните райони на Украйна, включително град Днипро. 

Кметът на Киев Виталий Кличко обяви, че електропреносната мрежа в града работи в извънреден режим и недостигът на електричество е от порядъка на 20 до 50%. Той призова европейските държави за помощ под формата на генератори и топли одеала. 

Град Харков, силно пострадал от руския обстрел, също е изправен пред режим на тока, както и централните градове Житомир, Полтава и Чернигов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

10

БотоксПутю

29.10 2022 в 14:55

Откакто му конфискуваха вилите и лозята в Тоскана този гном пощръкля. Сякащ му е влязла конска муха в задника. Но това е разбираемо, той все пак е евреин и такива неща се понасят тежко. Останаха му само лозята в ставрополския край.

9347

9

Анализи

29.10 2022 в 14:31

100% фашист, само това знаят да крадат, убиват и да заплашват. Скоро ще седнат на подсъдимата скамейка.

345

8

Джендо Джедев

29.10 2022 в 13:16

Пешундата от Перни пак ръси whataboutism-и. Пешко, ето го докладът на ООН по случая със сърбетата. Я покажи къде се говори за систематичен обстрел на гражданска инфраструктура, еле па на електроенергийни обекти:

https://www.icty.org/en/press/final-report-prosecutor-committee-established-review-nato-bombing-campaign-against-fed eral#IVA1

625

7

1215

29.10 2022 в 12:38

Тоя къдрав пудел има навика да говори глупости и да се излага без умора.Насериозно го вземат само спиртосаните руски зелки .

3767

6

Име на профила

29.10 2022 в 11:52

Учудващо днес съм напълно съгласен с перни рикар под мен.

Докато се опитваха да водят що-годе конвенционална война, с удари (и) по военни обекти - Германия се правеше на ударена и пращаше каски. (Не, че се оказаха излишни, на фона на савецките...)

путя седя, пърдя, и реши да влоши живота на украинците качествено. И вярно, сега успя да го направи с ударите по електро мрежата.

Обаче какво се случва сега? Европа, и в частност Германия, се вижда притисната да изнася ток. А ток вече има по-малко заради липсата на руzzки газ, и заради малоумното масово затваряне на АЕЦ след трагедията във Фукушима...

Накъде бия? Преди не считаха за легитимно да дават дори Гепарди с амуниции. Сега, рязко, навлизат системи Марс и Ирис, някои от които дори не са на въоръжение, а са експериментални...

Почти ми се струва, че законът за непредвидими последствия от собствена глупост се намесва тук.

путин продължава да е майстор-стратег.

-5426

5

Бай Пешо от Перни 6

29.10 2022 в 10:40

Когато САЩ удари Ирак или Югославия, първо енергийните обекти бяха цел, но сега го играем драматично. За 10 месеца в северна и западна окрайна не усетиха пораженията на СВО, но нещата се менят. Започва вече война с НАТО, американците това искат.

2550

4

alfakentavur

29.10 2022 в 10:30

Калъч. От векове Рашистан страда от липса на сиво вещество. И каквото и да се направи, няма как положението да се подобри :(

-240

3

редовно четящ

29.10 2022 в 10:03

Гномът се взе насериозно. С неговите 159 см наваксва с плямпане.

2099

2

Mateevk

29.10 2022 в 09:41

Ама аз на тия "легитимни искания" вече края не мога да им хвана и всеки път са различни. А ние какво що получим, като излезем от НАТО примерно? Нали и това беше "легитимно искане" на Русия по едно време? Както каза техният бивш дипломат от Женева, в тези "искания" само връщането на Аляска го е нямало!

345

1

Джендо Джедев

29.10 2022 в 09:32

Украинците да признаят кражбата за легитимна и Димата ще им занесе ток с 2-3 кофи. Така ги вижда той работите, явно. :D
 
X

Подкастът на OFFNews