Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Медведев поиска връщане на смъртното наказание в Русия

Владимир Йончев 26 февруари 2022 в 21:06 5148 5

Дясната ръка на Путин Дмитрий Медведев заговори за връщане на смъртното наказание в Русия.

В руската социална мрежа "В контакте" той кометира изключването на Русия от редица международни организации. Това е добър повод завинаги да забравим за тези безсмислени организации и още добра възможност да възстановим редица важни институти за предотвратяване на особено тежки престъпления в страната. Например смъртно наказание за опасни престъпници активно се практикува в САЩ и Китай", пише той.

Медведев, който беше премиер, а след това и президент, когато Путин стана премиер, в момента е лидер на управляващата партия "Единна Русия".

Думите му веднага бяха подхванати от Валерий Фадеев, ръководител на Съвета към прерзидента на РФ по въпросите на гражданското общество и правата на човека.

Много фактори определят решението за смъртното наказание и нашето отсъствие от Съвета на Европа е само един от тях. Вярвам, че все пак вътрешните фактори са по-важни тук.

Важен е и религиозният фактор, той също е важен. Ако ме питате за смъртното наказание, аз съм против смъртното наказание точно по религиозни причини. Така че въпросът е много сложен и е ясно, че Медведев има предвид военни престъпления. Ако тази тема бъде сериозно обсъждана , несъмнено въпросът за смъртното наказание специално за военнопрестъпници след известно време ще бъде актуален. Така че смятам, че дискусията предстои, казва Фадеев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

4

Човека

27.02 2022 в 02:34

Това подмятане за смъртно наказание и военен съд, може да означава, че има някакъв проблем в армията.

10212

2

Човека

26.02 2022 в 22:06

Медведев, няма нужда другарю. Щефа ти ще се гръмне още преди да го растреля собствения ти народ и преди всякакви военни процеси.

11920

1

klimt

26.02 2022 в 21:38

Дима,внимавай какво си пожелаваш! 90% от руснаците ненавиждат нашествието.Та скоро с вашите камъни по вашата глава ...или бесило!
 
X

Да помогнем на украинските деца!