Медведев насочва ракетите към щита на САЩ

OFFNews 23 ноември 2011 в 23:29 1437 0

Дмитрий Медведев Снимка: БГНЕС

Снимка БГНЕС

Дмитрий Медведев

Всички елементи на противоракетната отбрана на САЩ в Европа /ПРО/ вече са цел на руските ракети, обяви президентът Дмитрий Медведев в безпрецедентно остро изявление.

Руската федерация ще разположи на запад и на юг съвременни системи за нападение, с които да си осигури поразяване на европейските елементи на ПРО, обяви Медведев по руската държавна телевизия. Резкият отговор веднага бе окачествен от наблюдатели като заплаха за нова студена война между великите сили. Той е реакция на решението на Обама САЩ да преразгледат ангажиментите си към Русия по Договора за ограничаване на въоръжените сили в Европа /ДОВСЕ/. Русия може да се оттегли напълно от ДОВСЕ, заплаши Медведев.

Руският президент е заповядал на въоръжените сили да включат станцията за ранно предупреждение за ракетна атака в Калининград, както и незабавно да усилят прикритието на обектите на Стратегическите войски и Войските за противокосмическа отбрана. Освен това той е издал заповед мобилните комплекси "Искандер" да бъдат разположени в Калининградска област, както и да се ускори въвеждането на въоръжение на перспективните многоглави ракети с неограничена възможност за преодоляване на ПРО. Медведев уточни, че все още се надява на споразумение по американската ПРО, но укори Вашингтон и съюзниците му от НАТО, че пренебрегват руските тревоги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!