Медведев: Докато Украйна не влезе в обща държава с Русия, я чака вечна война

OFFNews 17 януари 2024 в 15:20 5671 29

Медведев

Снимка БТА/АП

Дмитрий Медведев

Наличието на независима държава на историческите руски територии сега ще бъде постоянен повод за възобновяване на военните действия. Вече е твърде късно. Който и да е начело на раковото ново образувание, наречено Украйна, той няма да добави легитимност на управлението си и юридическа правоспособност на самата "държава".

Това прогнозира зам.-председателят на Съвета по сигурността и бивш президент на Руската федерация Дмитрий Медведев в канала си в Телеграм, когото украинските медии наричат скандалния шут на Путин.

Според него съществуването на Украйна е смъртоносно за самите украинци, независимо кой е на власт. Но те ще осъзнаят, че животът в голяма обща държава е по-добър от смъртта

Ето какво написа Медведев в Телеграм:

Съществуването на Украйна е смъртоносно за украинците. И нямам предвид само сегашното състояние, бандеровския политически режим. Говоря за всяка, абсолютно всяка Украйна.

Защо?

Наличието на независима държава на историческите руски територии сега ще бъде постоянен повод за възобновяване на военните действия. Вече е твърде късно. Който и да е начело на раковото ново образувание, наречено Украйна, той няма да добави легитимност на управлението си и юридическа правоспособност на самата "държава". И следователно вероятността за нова борба ще остане за неопределено време. Практически винаги. Нещо повече, съществува стопроцентова вероятност за нов конфликт, независимо от това какви документи за сигурност ще подпише Западът с марионетния режим в Киев. Нито асоциирането на Украйна към ЕС, нито дори присъединяването на тази изкуствена държава към НАТО ще го предотвратят. Това може да се случи след десет или петдесет години.

Ето защо съществуването на Украйна е фатално за украинците. Те все пак са практични хора. Без значение колко много желаят смъртта на руснаците в момента. Колкото и да мразят руското ръководство. Колкото и да се стремят към митичните ЕС и НАТО. Избирайки между вечната война и неизбежната смърт и живота, абсолютното мнозинство от украинците (е, с изключение на минимален брой бандитски националисти) в крайна сметка ще избере живота. 

Те ще осъзнаят, че животът в голяма обща държава, който сега не им харесва много, е по-добър от смъртта. Тяхната смърт и смъртта на техните близки. И колкото по-скоро украинците осъзнаят това, толкова по-добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

30

Зла свекърва

17.01 2024 в 23:35

И още нещо. Украйна не е "изконна руска територия". Древната Рус със столица Киев е победена от монголската инвазия и след това там текат процеси, които са коренно различни от събитията в Московското княжество. То започва своя възход с подчинението си на Златната орда на татарите и с това, че използва татарската власт, за да събира данък от останалите независими руски княжества и да воюва срещу тях, ако те се разбунтуват срещу монголите. Докато Московията се старае да угоди на татарите и да им влезе под кожата, Киев се бори за оцеляването и се сближава постепенно с литовците и поляците. По късно, когато Московията превръщат държавата си в крепостна тирания, украинските степи се превръщат в убежище на смели и свободолюбиви хора, които бягат от тиранията на крепостничество и се заселват там. Наричат се свободни казаци и защитават със силата на оръжията си своето късче земя и свободното си небе.

Московията краде идентичност и произход, с цел да оправдае завоевателната си политика.

1000

29

Зла свекърва

17.01 2024 в 23:23

Тъкмо Запада се умори от войната и започне да се оглежда за някакво мирно решение и Медведя излезе и каже нещо, което да ни накара да се мобилизираме и да подкрепяме още повече Украйна.

Има ли кой да му каже, че като си отвори устата и събаря цялата антиукраинска пропаганда, която неговите другари тиражират в Запада?

Уж беше за освобождение, а то станало на завладяване. Уж беше за Донбас, а сега говори за поглъщането на цяла Украйна. Уж беше от името на рускоговорящите хора в Украйна, а сега се оказва, че става въпрос за руско робство или смърт.

Само че не е толкова трудно да избиеш 40 милионен народ, който се гордее своите свободни казашки предци. Те руснаците са свикнали да изнасилват и вземат насила, ама този път ще им приседне.

3251

28

динозавър

17.01 2024 в 23:02

Голямата беда е, че Русия я чака вечна война. Докато съществува. Не е ясно дали Русия ще надживее медведа (140 см) или той ще я надживее.

1000

27

1952

17.01 2024 в 22:39

Украйна е костелив орех.

3714

26

GB

17.01 2024 в 20:58

Говори за живота, но това тяхното живот ли е?
Пиянство, послушание с наведена покорна главица, без права за каквото и да е (дори да показва чист лист!), бездуховност и мизерно съществуване....

1730

25

Ivan

17.01 2024 в 20:29

Алкашка Митя пребивава напоследък в състояние на абсистенция. Предложи употребата на ядрено оръжие, като окончателно решение на конфликта Русия-Украина. Няколко пъти. Сега предлага воденето на нова 100-годишна война за "изконни" Руски територии?!?! Тази сган в Кремъл иска всяка държава в Европа да предяви исторически териториални претенции към отдавна минали времена?!?! Предлагам "окончателното решение" да се приложи, бързо и без отлагане, по отношение на резервата на таласъмите- Русия.

12078

24

edin slep

17.01 2024 в 18:58

Щом са го ударили на заплахи, значи и те не вярват, че имат шанс от пробив на фронта.

2073

23

Johnny B Goode

17.01 2024 в 17:46

Алфа, ние не сме на улицата.
Ние водим високо интелигентна дискусия тъдява ;)

-1974

22

Владè

17.01 2024 в 17:28

По скро идиотия , ама от десетилетия не се ползва. А иначе по класификацията на темков хероя недоклепанеца и " врак на нърода" е диагноза .

2550

21

alfakentavur

17.01 2024 в 17:03

Идиот е и психиатрична диагноза и се дава на хора, чийто коефициент на интелигентност е под 50%.
Започни да наричаш хората, които срещаш на улицата, идиоти и после им обяснявай откъде идва думата. Ако можеш да говориш :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки