McDonald's продава бизнеса си в Русия

OFFNews 16 май 2022 в 13:42 2730 2

Пред ресторантите на McDonald's в Русия винаги се извиват опашки.

Веригата ресторанти за бързо хранене McDonald's обяви, че ще продаде бизнеса си в Русия. Това съобщи Блумбърг, като се позова на изявление на компанията.

През март McDonald's затвори всичките си 850 ресторанта в Русия заради "военната операция" в Украйна. Но продължи да плаща заплати на 62 000 руски служители.

Компанията обяснява решението си да се оттегли окончателно от руския пазар с хуманитарната криза, причинена от войната, и с факта, че продължаването на дейността в страната "вече не е осъществимо и не съответства на ценностите на McDonald's".

Като част от процеса на излизане от руския бизнес компанията ще започне да премахва жълтите букви "М" и други марки от своите ресторанти. McDonald's запазва правата си върху търговската марка в Русия.

Купувачът на веригата ресторанти все още не е известен.

Веригата е на руския пазар повече от 30 г. Компанията очаква да осчетоводи разходи в размер на 1,2-1,4 млрд. долара за отписване на нетната си инвестиция на този пазар и да признае значителни загуби от превалутиране в резултат на излизането си от Русия, твърди РИА Новости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!