Мъж заля с кисело мляко жени без хиджаб в Иран, арестуваха ги

OFFNews 03 април 2023 в 14:17 1902 2

Случката

Снимка Стопкадър

Залетите с кисело мляко жени

Две жени без хиджаб са арестувани в магазин в Иран, като преди да бъдат задържани, мъж ги е залял с кисело мляко, предаде Би Би Си. 

Видеокадри от охранителните камери са заснели как мъж се приближава към двете жени, които пазаруват, заговаря една от тях, след което я залива с млякото и я удря по главата. 

Според местни медии жените са задържани заради неносене на хиджаб на обществено място. Мъжът също е арестуван. На кадри се вижда как охранител го извежда от магазина. 

Случаят е от четвъртък. Три дни по-късно, в събота, иранските власти повториха позицията си, че носенето на хиджаб е задължително. Министерството на вътрешните работи съобщи, че носенето на хиджаб е "неоспорима религиозна необходимост". 

След смъртта на 22-годишната Махса Амини през септември в страната започнаха масови протести срещу задължителното носене на хиджаб. Оттогава жени рязаха кичури от косите си и гориха забрадките си. Правителството забрани на момичетата и жените да посещават училище и университет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1047

2

Ivetcheto

04.04 2023 в 12:27

Да не си жана в Иран...

318

1

Valioka

03.04 2023 в 16:14

Само да припомня, че руската сган и Иран са дупе и гащи... Както и кадировците, разбира се. Това го напомням на извратените писачи във форума, които също подкрепят путлерофашистите.